Fermierii români au ajuns la capătul răbdării din cauza scandalului cerealelor: ”Președintele României nu mai e Iohannis, e Zelenski”

România încă analizează situația în privința cerealelor ieftine din Ucraina, cărora le-a creat coridor pentru a ajunge în zonele defavorizate din lume, dar care, între timp, au ajuns să invadeze piața locală și să provoace fermierilor pagube de sute de milioane de euro.

18 apr. 2023, 11:43
Fermierii români au ajuns la capătul răbdării din cauza scandalului cerealelor: ”Președintele României nu mai e Iohannis, e Zelenski”

În acest timp, Ungaria și Polonia au interzis importul de cereale și alte produse de bază din Ucraina, iar Slovacia li s-a alăturat luni în acest demers.

Ministrul Petre Daea a anunțat că se gândește la o soluție care să nu supere nici Bruxelles-ul, nici fermierii români.

Asta, în timp ce Comisia Europeană a acordat producătorilor din țara noastră ajutoare de 10 milioane de euro în contul unor pagube estimate de 200 de milioane de euro.

Până și Bulgariei i-a fost alocată o sumă mai mare decât României.

Cu ochii peste graniță la guvernele care iau măsuri pentru protejarea piețelor locale, fermierii români au dat în clocot.

„Este strigător la cer! Era de așteptat, pentru că țipătul nostru de disperare este de mai mult timp și nu s-a luat nicio măsură.

Iar acum dl. Klaus Iohannis iese din nou cu niște declarații care nu ne ajută cu nimic. Trebuiau oprite la timp aceste exporturi de cereale prin țara noastră și vânzarea lor în Țara românească și în Europa pentru, că nu s-au ținut de promisiune.

Citește și: Economistul Mircea Coșea anticipează un viitor sumbru pentru România: „E o situație cinică!” | EXCLUSIV

Ei au spus că vor tranzita Țara Românească și vor merge în țările sărace din Africa. Iar cei de la comunitatea europeană ne-au acordat o sumă de batjocură. Noi avem nevoie de 200 de milioane de euro. Au fost pe stoc trei milioane de tone (de cereale) și două milioane de tone sunt vândute sub prețul de cost al producției. Noi deja suntem în faliment. Nu se știe dacă mai avem posibilitatea să mai începem anul agricol.

Este strigător la cer cum această clasă politică ne-a genuncheat în fața celor din Ucraina. Nu este Țara Românească condusă de dl. Klaus Iohannis. Din punctul meu de vedere este condusă de domnul Zelenski.

Aș asocia situația cu o mare trădare la adresa producătorilor români sau chiar cu distrugerea producătorilor români de hrană, dorindu-se ca grupurile de investiții străine să ne preia pământurile. Iar pentru asta, se urmărește ca noi să devenim o piață integrală de desfacere.

Acuma ne-am simțit ce cel mai discriminați. Acum ne simțim într-un mare pericol. Este strigător la cer să-mi iei dreptul de a munci într-o țară normală, pe pământului meu.

Eu, mâine-poimâine, voi ajunge sclavul societății românești în țara mea. Deci nu putem să mai așteptăm”, a spus la Antena 3 Ștefan Muscă, șeful Sindicatului Fermierilor Patrioți.

Citește și: EXCLUSIV Victor Ponta, atac la Iohannis în scandalul cerealelor din Ucraina: „Aşa-zisul ajutor nu înseamnă altceva decât nişte miliarde pe care nişte firme mari din Ucraina le fac pe spinarea agricultorilor români”