Daniel Ghiță anunță „prăpăd” înainte de Sărbători: „Cum se face că în fiecare an apare pesta porcină, doar în România exact înaintea Sărbătorilor Creștine? Omorâți porcii românilor, să-i aduceți în faliment pe toți fermierii români!”

Deputatul PSD Daniel Ghiță susține că pesta porcină este de fapt o afacere de miliarde, care bagă fermierii români în faliment.

28 nov. 2022, 14:26
Daniel Ghiță anunță „prăpăd” înainte de Sărbători: „Cum se face că în fiecare an apare pesta porcină, doar în România exact înaintea Sărbătorilor Creștine? Omorâți porcii românilor, să-i aduceți în faliment pe toți fermierii români!”

Deputatul Daniel Ghiță susține că toate cazurile de pestă porcină apar înainte de sărbătorile de iarnă, pentru ca românii să fie nevoiți să consume carne din import.

Românii riscă să rămână fără carne de porc înainte de Crăciun, din cauza focarelor de pestă porcină descoperite recent în mai multe orașe.

Mai exact, în România sunt active 61 de focare de pestă porcină africană, după ce în ultima săptămână au fost închise șase focare, a anunțat vineri ANSVSA. Cele mai multe focare sunt în Timiș (12), Gorj (8) și în Teleorman și Iași (7).

Prețul cărnii de porc ar urma să se dubleze în perioada următoare. Producția internă de carne de porc este în scădere, principala cauză fiind pesta porcină africană, dar și scumpirile care au loc în contextul majorărilor de prețuri la energie, dar și la produsele agricole.

Din cauza răspândirii pestei porcine africane, tot mai multe ferme şi gospodării s-au văzut nevoite să renunţe la porci, aceştia fiind sacrificaţi. Mulţi oameni au rămas fără carne înainte de Crăciun si se văd nevoiți să cumpere din magazine, unde prețurile sunt extrem de piperate.

Citiți și: Românii rămân fără porci de Crăciun. Noi focare de pestă porcină africană descoperite în ultimele zile în România

„Cum se face că în fiecare an apare pesta porcină, doar în România exact înaintea Sărbătorilor Creștine? Omorați porcii românilor, să-i aduceți în faliment toți fermierii români, ca să cumpărăm carne de proasta calitate din Germania, Ungaria, Olanda, etc. Este o afacere de miliarde, distrugând toți fermierii români!

De ce trebuie să importăm carne din alte țări? Prin legi aberante, care subminează economia Românei! Siguranța Națională a României? Hallo SRI , dormiți ? Credeți că suntem proști? Vine pesta porcină, numai în România? Cine controlează carnea din import? Plină cu hormoni, de proastă calitate, înghețată, tăiată când ? Cum trasăm noi, dacă acel porc, nu era infestat cu pesta porcină? Câți ani stă carnea înghețată, până ajunge pe masa românilor? Nu cumpăr si nu consum carne de import! Nu mâncați, decât carne din România!”, a scris Daniel Ghiță pe Facebook.

Cum se face cà in fiecare an apare pesta porcină, doar în România exact înaintea Sărbătorilor Creștine?

Omorați porcii…

Posted by Daniel Ghita on Sunday, 27 November 2022

 

Citiți și: Sorin Ovidiu Vîntu, previziune alarmantă: „Urmează focar de pestă porcină. E atac bioterorist la adresa poporului român. Nu întâmplător apar boli în România