Deputatul Dumitru Focşa, ex-AUR, şi-a retras divorţul de soţia pe care a agresat-o. Anunţul făcut chiar pe 8 martie

Deputatul Dumitru Focșa (ex-AUR) a renunțat la seprararea de soția care l-a acuzat de violență domestică, anunţul fiind făcut de acesta, pe pagina sa de socializare, chiar de 8 martie.

15 mart. 2024, 14:13
Deputatul Dumitru Focşa, ex-AUR, şi-a retras divorţul de soţia pe care a agresat-o. Anunţul făcut chiar pe 8 martie

Dumitru Viorel Focșa, deputat de Constanța, a cerut Judecătoriei Constanța să înceteze acțiunea de divorț pe care tot el a introdus-o în mai 2023. La începutul anului 2023, Claudia Focșa, soția politicianului, a sunat la 112 și a reclamat că este agresată de acesta.

De 8 Martie, chiar de Ziua Internațională a Femeii, instanța a luat act de renunțarea reclamantului Dumitru Focșa la ”divorțul prin acord” și le-a pus în vedere celor două părți că au la dispoziție 30 de zile să depună recurs, potrivit Fanatik. Procesul de divorț nu s-a desfășurat în ședință publică, mai ales că acesta implica și copii minori.

Decizia deputatului Dumitru Focșa pare să fi fost una rapidă, în condițiile în care instanța rămăsese în pronunțare cu doar o zi înainte, pe 7 martie 2023.

În ianuarie 2023, soția deputatului Dumitru Focșa a formulat o plângere penală împotriva soțului său, pe care l-a acuzat că a agresat-o în urma unei dispute casnice. Câteva zile mai târziu, Claudia Focșa și-a retras plângerea, deoarece nu vrea ”să se răzbune sau să-i facă rău soțului ei”. Femeia a recunoscut că soțul ei ”are o fire mai impulsivă” și că în cei 13 ani de căsnicie au mai avut conflicte.

Soția deputatului susținea, la acea vreme, că este hotărâră să divorțeze de partenerul ei de viață. „Eu voi intenta divorț și îmi voi vedea liniștită de viața mea. Am hotărât că cel mai bine este să ne separăm, să divorțăm”, spunea Claudia Focșa, la Antena 3.

Citeşte şi: Daniela Nane a renunțat la adopție, după ce tatăl biologic al fetiței a apărut la proces

De cealaltă parte, deputatul recunoștea că și-a bruscat soția și că aceasta a sângerat după ce ”a fost atinsă de ușa camerei”. Cu toate acestea, el a declarat că își dorește ”refacerea familiei” și că îi cere iertare.

”Incidentul generat de soție prin gelozie extremă, după ce la ultima plecare de acasă (eu nefiind prezent!), în 27 decembrie 2022, cu revenire în 31 decembrie seara, care s-a lăsat cu sustragerea telefonului alocat de Parlament de pe care a virat suma de 3000 lei din banii alocați cabinetului parlamentar (din suma forfetară!), a sădit în inima mea neîncredere și am blocat accesul la telefoanele mele. Asta a produs și mai mare frustrare pentru ea”, a scris Dumitru Focșa pe contul lui de Facebook.

Patru luni mai târziu, tot deputatul a fost cel care a introdus acțiunea de divorț, pe care a retras-o în urmă cu câteva zile. Claudia și Dumitru Focșa au, fiecare, un băiat din prima căsătorie. În 2013, ei au adoptat și o fetiță, pe nume Naomi Andreea, care avea vârsta de doi ani când a fost luată din plasament.

Citeşte şi: Alexandru Ciucu, criticat pentru divorțul de Alina Sorescu: „Nu doresc să treacă prin genul acesta de experiență traumatizantă”