Deputatul liberal care a semnat pentru demiterea lui Klaus Iohannis a demisionat din PNL

Deputatul liberal care a semnat lista AUR pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din PNL.

03 mart. 2022, 00:04
Deputatul liberal care a semnat pentru demiterea lui Klaus Iohannis a demisionat din PNL

Dumitru Flucuș este deputatul liberal care a semnat pentru demiterea lui Klaus Iohannis. Deputatul a afirmat că şi-a dat demisia din partid pentru că nu a reuşit să obţină „sprijinul unui număr suficient de colegi pentru promovarea unor proiecte legislative” pe care le-a promis alegătorilor.

„Dragi români, astăzi vreau să împărtășesc cu voi ultimele decizii pe care le-am luat. Am decis să mă despart de Partidul Național Liberal. Fac acest pas deoarece îmi doresc să fiu mai aproape de cetățeni, îmi doresc să fiu independent și nu în ultimul rând, îmi doresc ca opiniile mele să fie ascultate și respectate.

Nu doresc să aduc reproșuri foștilor colegi și le doresc succes. Am luat această decizie deoarece nu am reușit să obțin sprijinul unui număr suficient de colegi pentru promovarea unor proiecte legislative pe care le-am promis alegătorilor și pentru că vreau să acționez în conformitate cu propria mea conștiință. Nu vreau să aduc prejudicii oamenilor de rând prin aplicarea unor decizii politice. La începerea mandatului nu am jurat credință vreunui partid, am jurat credință țării și poporului. Începând de astăzi, după 16 ani de activitate ca primar în colaborare cu Partidul Național Liberal, voi activa ca și parlamentar neafiliat. Pe viitor m-ați vedea activând în cadrul partidului AUR?”, a scris Dumitru Flucuș pe Facebook.

Citeşte şi: EXCLUSIV George Simion, acuzat că a trimis, cu Poşta Militară, 3600 de scrisori către primari, cu liste pentru demiterea lui Iohannis

În noiembrie 2021, Dumitru Flucuș a semnat lista AUR de suspendare a lui Klaus Iohannis. La avea vreme, copreședintele AUR, George Simion, începuse să strângă semnături de la parlamentari, conform Dcnews.

„Dacă chiar a semnat și, din câte am înțeles, chiar a semnat, va fi exclus din partid în maxim două săptămâni. Îmi pare rău, în momentul în care ai făcut un asemenea gest, nu ești parlamentar liberal, ești de la AUR. Te duci la Georgică Simion!”, spunea, atunci, Dan Vîlceanu.

Citeşte şi: Scene şocante de la protestul AUR! George Simion urlă şi aleargă un bărbat pe stradă: „Şi tu eşti jandarm? Luaţi-vă civilii dintre noi!”