Deputatul Pro România Mihai Valentin Popa, prins băut la volan, scapă de închisoare. Amenda uriaşă pe care o va plăti

Procurorii Parchetului General au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu deputatul Pro România Mihai Valentin Popa, care a fost prins băut la volan în noiembrie 2019. Parlamentatul a acceptat să plătească o amendă penală de 40.000 de lei.

15 dec. 2020, 15:12
Deputatul Pro România Mihai Valentin Popa, prins băut la volan, scapă de închisoare. Amenda uriaşă pe care o va plăti

Deputatul Pro România Mihai Valentin Popa, prins băut la volan, ar fi putut ajunge în spatele gratiilor, însă a ajuns la o înţelegere cu procurorii. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei trebuie, însă, aprobat şi de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei trimis în instanţă, procurorii au reţinut că, în seara zilei de 28 noiembrie 2019, deputatul Mihai Valentin Popa a condus pe drumurile publice un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Prin analiza toxicologică efectuată, s-a stabilit o alcoolemie de 1,25 g/l, notează Agerpres.

„Ca urmare a încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei, în temeiul art. 336 alin. 1 Cod penal rap. la art. 480 alin. 4 Cod procedură penală, inculpatul va fi condamnat la pedeapsa amenzii în cuantum de 40.000 de lei, corespunzător a 160 de zile amendă cu un cuantum al unei zile – amendă de 250 lei. În prezenţa avocatului ales, inculpatul a declarat că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa şi acceptă încadrarea juridică dată faptei”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Citeşte şi: Ludovic Orban a răbufnit după propunerile lui Dan Barna: Am convenit să comunicăm doar împreună și doar acele lucruri asupra cărora avem consens

Deputatul Pro România Mihai Valentin Popa, prins băut la volan, e acuzat şi de şantaj

Mihai Valentin Popa a fost ales în anul 2016 deputat de Braşov pe listele PSD, însă el a trecut la Pro România în iunie 2019.

Parlamentarul a fost fost trimis în judecată de procurorii DNA care l-au acuzat de şantaj. Anchetatorii susţin că deputatul Mihai Valentin Popa ar fi intervenit la un primar şi la managerul unui spital din Braşov pentru ca o protejată a sa să nu fie revocată dintr-o funcţie de conducere.  El a fost, însă, achitat definitiv de Instanţa supremă în noiembrie 2020.

foto: bizbrasov.ro