Deputatul PSD Radu Cristescu: E obligatoriu să eliminăm privilegiile UDMR și să oferim șanse egale, oneste, tuturor

Radu Cristescu declară război UDMR. Deputatul PSD a anunțat că împreună cu mai mulți parlamentari PNL a inițiat un proiect de lege care prevede ca accesul în Parlament prin obținerea a minim 20% din voturi în minim patru județe să nu mai fie posibil, așa cum s-a întâmplat în cazul formațiunii maghiare.

29 iun. 2023, 13:56
Deputatul PSD Radu Cristescu: E obligatoriu să eliminăm privilegiile UDMR și să oferim șanse egale, oneste, tuturor

”Promisiune îndeplinită. Ce am făgăduit acum o săptămînă a devenit realitate: ieri, împreună cu mai mulți colegi parlamentari liberali, în frunte cu Adrian Cozma, am introdus în Camera Deputaților un proiect de lege prin care facilitatea oferită abuziv unei grupări politice, acum aproape un deceniu, privind accesul în parlament prin obținerea a minim 20% din voturi în minim 4 județe să fie eliminată. Și să nu ne ascundem după degete: despre UDMR e vorba, căci ea e gruparea pentru care s-a născocit această aberație electorală, care, în numele ocrotirii – firești – a drepturilor unei minorități, a transformat struțo-cămila maghiară în arbitrul mai tuturor guvernărilor. Prezenți mereu la profituri, dar niciodată la deconturi politice”, a anunțat deputatul PSD Radu Cristescu într-o postare pe Facebook.

Citește și: Radu Cristescu, ironii la adresa lui Nicuşor Dan, Ciprian Ciucu şi consilierul lui Cioloş: „Uite ce dandana de râsul curcilor iese”

 

Radu Cristescu: E obligatoriu să eliminăm privilegiile UDMR și să oferim șanse egale, oneste, tuturor

Radu Cristescu spune că ”în calitate de ardelean și de deputat de Satu Mare cunosc profund relația dintre minoritari și majoritari în Transilvania și pot spune cu fermitate: e obligatoriu să eliminăm privilegiile UDMR și să oferim șanse egale, oneste, tuturor”.

Citește și: Radu Cristescu, mai hotărât ca niciodată să oblige UDMR să devină partid: ”A venit vremea să stopăm abuzurile UDMR prin lege”

”Sper ca toți colegii noștri să înțeleagă utilitatea acestui demers legislativ și să îl voteze cît mai curînd. Deocamdată, cum spuneam, eu raportez: în șapte zile, promisiune îndeplinită!”, a conchis Radu Cristescu.