Radu Cristescu, mai hotărât ca niciodată să oblige UDMR să devină partid: ”A venit vremea să stopăm abuzurile UDMR prin lege”

Deputatul PSD Radu Cristescu este la cuțite cu UDMR. Cristescu a anunțat că va lucra pentru elaborarea unui proiect de lege care să oblige UDMR să devină partid politic, pentru că a profitat de prea multe avantaje ca ONG, așa cum este oragnizată uniunea în acest moment.

21 iun. 2023, 17:31
Radu Cristescu, mai hotărât ca niciodată să oblige UDMR să devină partid: ”A venit vremea să stopăm abuzurile UDMR prin lege”

Radu Cristescu pare hotărât să oblige UDMR să nu mai funcționeze ca ONG și va elabora un proiect din lege prin care UDMR să fie oligată să devină partid politic. Deputatul PSD le oferă maghiarilor și o alternativă, în sensul că, dacă vor refuza o astfel de modificare,  pot funcționa în continuare așa cum funcționează celelalte minorități din Parlament, situație în care vor avea un singur reprezentant.

Totul a fost detaliat de Radu Cristescu într-o postare pe contul său de Facebook

Citește și  Piedone se întoarce! Are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5: „M-am întors. I’ll be back! Dumnezeu e mare. O să mă rog de judecător până nu o să ajungă în pantaloni scurți”

„De ani de zile, UDMR, cu al ei statut de ONG, face jocuri politice mari fără a avea și obligațiile partidelor politice. De ani de zile, UDMR primește bani grei de la buget în calitate de ONG, ceea ce, spun liderii ei, îi scutește de obligația de a da socoteală, transparent, despre cheltuirea banilor. Și vorbim de multe milioane de euro anual. Reamintesc că acum vreo doi ani, UDMR a băgat un proiect de lege prin care firmele să poată dirija retroactiv pe șapte ani o parte din impozitele pe profit către ONG-uri, un mizilic de vreo 3 miliarde de euro(!!), din care UDMR ar fi luat o felie frumușică”, a explicat Cristescu

Din perspectiva lui Radu Cristesc, UDMR trebuia să fie de mult în afara legii, pentru că toate acțiunile maghiarilor au avut darul de a milita pentru separatism teritorial.

”Adevărul e că UDMR e în afara Constituției, nu este partid politic, nu apare în Registrul partidelor politice, dar e tolerată să participe ilegal la toate rîndurile de alegeri. UDMR e singurul partid care deține un soi de green card politic, o dispensă unică, imorală și ilegală.

Acest ONG toxic, șovin, extremist, antiromânesc, specializat în șantaj politic de nivel înalt, și care militează pentru separatism teritorial, trebuia scos demult în afara legii pentru acțiunile sale, inclusiv susținerea îndîrjită pentru teroriști condamnați de justiție.

Dacă asta nu se poate, atunci trebuie făcut măcar altceva: să fie obligată să renunțe la statutul de struțo-cămilă și să devină partid politic cu acte în regulă.
Ajunge cu privilegiile, ajunge cu pomana de la stat – sau de la state, că suge bani grei și de la Budapesta – ajunge cu victimizarea permanentă!”

Citește și O nouă demisie din REPER, Cristina Rizea s-a dezis de Dacian Cioloş: „Proiectele sunt ucise în fașă de către liderii partidului”

Soluția legală pe care a identificat-o Radu Cristescu, pentru a opri UDMR în actuala sa formă, este ca el și alți juriști să elaboreze un proiect de lege care să oblige UDMR să devină partid politic, sau. dacă nu dorește, să rămână la statutul de minoritate națională și să aibă un singur reprezentant în Parlament.

”Vom obliga UDMR să devină partid politic și să joace după aceleași reguli valabile pentru toți! Ori dacă nu le convine, să aibă statutul strict al celorlalte minorități, adică un singur deputat în Parlament. Vom elimina regula necinstită a celor 20% voturi obținute în doar 4 județe care permite accesul lesnicios în Parlament. Și orice alt avantaj din stirpea celor pe care ONG-ul păstorit din umbră de Viktor Orban și le-a asigurat, prin șantaj politic, de la înființare pînă azi!”, a precizat Radu Cristescu.