Deputatul USR Stelian Ion: Guvernul PNL-PSD, o mare trădare din partea președintelui Klaus Iohannis. Reforma justiției va fi o spoială pe un gard ruginit

Deputatul USR Stelian Ion consideră că alianţa PNL şi PSD pentru formarea unui guvern este "o mare trădare din partea președintelui Klaus Iohannis". Deputatul USR critică ideea premierului prin rotație în Guvernul PNL-PSD despre cre spune că "este ca la periniță".

19 nov. 2021, 10:34
Deputatul USR Stelian Ion: Guvernul PNL-PSD, o mare trădare din partea președintelui Klaus Iohannis. Reforma justiției va fi o spoială pe un gard ruginit

Deputatul USR Stelian Ion susţine că actuala criză politică din România putea fi rezolvată de mult dacă Florin Cîţu şi „echipa câştigătoare” renunţau la ambiţii şi acceptau să-l propună pe Nicolae Ciucă premier într-un guvern cu USR şi UDMR. De asemenea, Stelian Ion îl acuză de trădare pe preşedintele Klaus Iohannis.

„Dincolo de persoana domnului Ciucă cu privire la care ne-am exprimat deja punctul de vedere, nu putem decât să constatăm că a mai fost o asemenea propunere, că această criză putea fi rezolvată, noi spusesem la momentul respectiv că-l putem susține pe Nicolae Ciucă drept premier. Trăgând linie, după o criză prelungită cauzată de ambițiile lui Florin Cîțu și ale echipei câștigătoare, să spun așa, tragem linie și ce vedem: domnul președinte Klaus Iohannis a preferat o alianță cu PSD-ul unei alianțe cu USR, chiar în condițiile în care PNL a avut de pierdut, pentru că iată, nu o să fie prim-ministru Florin Cîțu, dar mai pierd și niște ministere. E ceva de noaptea minții. Ori e o lipsă de strategie, de inteligență politică crasă ori este vorba de ticăloșie ori e o combinare a celor două (…). E o mare trădare din partea președintelui Klaus Iohannis”, a declarat Stelian Ion la RFI.

Citeşte şi: Cum arată Guvernul PSD-PNL-UDMR după ultimele negocieri. Nume-surpriză pe lista miniştrilor. SURSE

Deputatul USR critică şi ideea premierului prin rotație în Guvernul PNL-PSD.

„Aș vrea să fac referire și la acea rotativă, de parcă ne-am afla la periniță, așa, să guvernezi prin rotație, asta este o aberație colosală, care nu e permisă de Constituția României. În momentul în care vii în Parlament, cerând un vot de încredere, acel vot de încredere se dă necondiționat sau condiționat de îndeplinirea unor reforme din programul de guvernare, nu se dă cu termen de expirare, adică am încredere în premierul X și în acești miniștri doar până la nu știu ce dată, la miezul nopții, după care expiră încrederea și venim cu alt premier, asta-i o joacă de copii în care ne aruncă aventuros și Klaus Iohannis și cei pe care îi comandă”, a mai precizat Stelian Ion.

Citeşte şi: Dezvăluiri din şedinţa liberalilor. Florin Cîţu: „Este o victorie importantă pentru PNL să aibă premierul, mai ales că este partidul mai mic din coaliţie”

Despre reforma în justiţiei în viitorul guvern PNL PSD UDMR, Stelian Ion spune că se aşteaptă să fie mai degrabă „o spoială”.

”Pe partea de justiție, culmea, aici e un paradox, culmea, vine PSD-ul acum să facă reforma justiției! Asta nu e credibil și nu se va întâmpla. Cel mult, ar putea să dea o spoială peste un gard ruginit și să spună că asta e marea reformă”, a mai afirmat Stelian Ion.