Deputatul Viorel Cărare spune că a demisionat din PDL din cauza tensiunilor din organizaţia Vaslui

Deputatul Viorel Cărare, vicepreşedinte al organizaţie judeţene Vaslui a PDL, a declarat că şi-a dat demisia din partid din cauza tensiunilor existente la nivelul organizaţiei, acesta urmând să activeze până la finalul mandatului ca deputat independent.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 19:45
Deputatul Viorel Cărare spune că a demisionat din PDL din cauza tensiunilor din organizaţia Vaslui

La mai puţin de trei luni după ce a fost destituit din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Vaslui, deputatul Viorel Cărare şi-a dat demisia din partid şi, până la finalul mandatului, va activa, alături de alţi nouă parlamentari, în grupul independenţilor al Camerei Deputaţilor.

Decizia parlamentarului vasluian este legată de problemele pe care acesta le-a avut cu liderul organizaţiei judeţene Vaslui a PDL, deputatul Dan Marian.

„Mi-am depus demisia din PDL la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, iar acum fac parte din grupul independenţilor. Am luat această decizie pentru că nu pot să fiu alături de nişte oameni total incompatibili cu mine. Nu sunt încă decis dacă voi candida pentru un nou mandat de parlamentar”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX deputatul Viorel Cărare.

Demisia deputatului Cărare pare că l-ar fi luat prin surprindere pe preşedintele PDL Vaslui, deputatul Dan Marian, care a afirmat că nu ştia de decizia colegului său de parlament.

„Nu ştiu nimic de această demisie. Mie nu mi-a spus nimic şi nici nu a depus vreo hârtie în acest sens la partid. Oricum nu mai avea sprijinul organizaţiei pentru a candida pentru un nou mandat din partea PDL după patru ani în care a dormit în Parlament”, a precizat preşedintele PDL Vaslui, Dan Marian.

Deputatul Viorel Cărare este la primul mandat de parlamentar şi a intrat în PDL o dată cu fuziunea PD cu PLD, formaţiunea din urmă fiind condusă de el la nivelul judeţului Vaslui până la coabitarea celor două partide.

În luna februarie 2011, Viorel Cărare a fost ales prim-preşedinte al organizaţiei judeţene Vaslui a PDL, funcţie pe care a pierdut-o la finalul lunii iulie 2012, o dată cu dizolvarea Biroului Permanent Judeţean al PDL Vaslui.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a anunţat, luni, în plenul Camerei că deputaţii PDL Marius Neculai şi Viorel Cărare s-au declarat independenţi fără apartenenţă la un grup parlamentar, începând cu 9 octombrie.

Marius Neculai a fost ales deputat pe listele PDL în colegiul 4 din Neamţ, iar Viorel Cărare în colegiul 5 din Vaslui.