Derby cu scandal: Rapid – Steaua 1-1. Meciul a fost întrerupt 10 minute, din cauza incidentelor

Partida Rapid - Steaua a început cu câteva minute întârziere din cauza torţelor aruncate de fanii gazdelor, iar pe final lucrurile au degenerat, fanii rapidişti aruncând cu diverse obiecte în teren. Vlad Chiricheş a fost lovit cu o brichetă în cap, iar meciul a fost întrerupt 10 minute. Întâlnirea, contând pentru etapa a 26-a a Ligii I, s-a încheiat cu scorul de 1-1.

RomaniaTV.net
14 apr. 2013, 19:32
Derby cu scandal: Rapid – Steaua 1-1. Meciul a fost întrerupt 10 minute, din cauza incidentelor

Deşi despărţite în clasament de 26 de puncte, Steaua şi Rapid au jucat duminică, în Giuleşti, unul dintre cele mai tensionate derby-uri ale ultimelor sezoane.

Predecată de o serie de declaraţii provocatoare, pe durata întregii săptămâni, partida a avut parte de incidente atât în tere, cât şi în afara lui. Grupuri de suporteri ale celor două formaţii s-au luat la bătaie pe stradă, cu câteva ore înainte de meci, iar fanii gazdelor au întârziat cu cinci minute startul jocului, aruncând cu torţe în teren.

Rapidul a deschis scorul repede, în minutul 9, prin Ovidiu Herea, însă pe final o dată cu golul egalizator al Stelei, marcat de Bourceanu, lucrurile au degenerat, din cauza spectatorilor înfuriaţi, din tribuna giuleşteană.

Mai mult, meciul a fost întrerupt în minutul 83, din cauză că stelistul Chiricheş a fost lovit de o brichetă aruncată din tribune.

Faza s-a petrecut la scorul de 1-1, imediat ce Steaua a egalat, prin Alex Bourceanu. După ce fundaşul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat să execute un aut pentru că erau aruncate diverse obiecte spre el, s-a aruncat o sticlă în teren, iar Chiricheş a căzut lovit de un obiect mic, cel mai probabil o brichetă.

Imediat ce aceasta l-a lovit în cap pe Vlad Chiricheş oficiali ai ambilor formaţii au pătruns pe teren, iar în tribune tensiunea a atins cote maxime, spectatorii începând să arunce cu scaune în suprafaţa de joc. În acest condiţii arbitrul Sebastian Colţescu a întrerupt partida, meciul reluându-se după 10 minute.

Jucătorii stelişti şi managerul Mihai Stoica au încercat să ducă o parte din obiecte către oficialii LPF, dar au fost împiedicaţi de jucătorii şi oficialii rapidişti.

La revenirea în teren, steliştii au fost pe punctul de a marca golul de 2-1, însă Iancu a reluat mingea în bară, la una dintre ultimele faze ale meciului. Rezultatul final al întâlnirii Rapid – Steaua a fost 1-1, dar pe giuleşteni îi aşteaptă sancţiuni drastice după aceste incidente.