Descarcă DECLARAŢII securizate pentru a putea ieşi din casă fără să iei amendă

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că este activă platforma electronică formular.sts.ro, pentru completarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor de angajator.

RomaniaTV.net
28 mart. 2020, 12:41
Descarcă DECLARAŢII securizate pentru a putea ieşi din casă fără să iei amendă

STARE DE URGENŢĂ. „Platforma operaţionalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale le permite cetăţenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite şi, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menţionăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora”, se precizează într-un comunicat al GCS.

Conform sursei citate, datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul sau calculatorul utilizatorului.

În timpul verificărilor efectuate de autorităţi, persoanele pot prezenta declaraţia pe proprie răspundere sau adeverinţa de angajator direct de pe telefon, cu semnătură olografă aplicată, împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

„Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator. Orice alte astfel de platforme online nu beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale”, se menţionează în comunicat.

Platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, în baza colaborării cu Guvernul României, cu suportul juridic din partea RTPR şi cu sprijinul STS, mai precizează sursa citată.