Descinderi în Hunedoara, la persoane suspectate că au furat sute de tone de cărbune din vagoanele de marfă

Un număr de 15 percheziţii au loc joi dimineaţa la persoane suspectate că furau cărbune din vagoanele de marfă, în judeţul Hunedoara. Poliţiştii spun că în aproape un an a fost furată cantitatea de 300 de tone din vagoanele care aprovizionau Termocentrala Mintia.

RomaniaTV.net
18 ian. 2018, 07:35
Descinderi în Hunedoara, la persoane suspectate că au furat sute de tone de cărbune din vagoanele de marfă

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara fac 15 percheziţii pe raza judeţului Hunedoara, joi dimineaţa, având 13 mandate de aducere emise de Judecătoria Petroşani, la 11 domicilii şi patru agenţi economici, într-un dosar penal care vizează furturi de minereu de cărbune din vagoanele de marfă care aprovizionează Termocentrala Mintia.

În perioada monitorizată, februarie 2017-ianuarie 2018 persoane necunoscute au sustras şi valorificat aproximativ 300 tone de minereu. Cărbunele era încărcat în vagoanele CFR şi transportat la Mintia, iar pe traseu, cărbunele era furat din aceste vagoane.

Până în prezent au fost monitorizate mai multe transporturi de minereu de cărbune sustras, transportul efectuându-se cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone. Preţul de vânzare este de aproximativ 500 lei pe tonă.

Carbunele furat se comercializa către persoane fizice şi agenţi economici, fiind obţinute sume de bani sau cantităţi de cereale în schimb.

Suspecţii vor fi cercetaţi pentru infracţiuni de furt calificat şi complicitate la furt calificat.