Descinderi în Prahova, printre cei vizaţi se numără şi un primar

Douăsprezece descinderi au loc, miercuri, în judeţul Prahova, una dintre persoanele vizate fiind primarul localităţii prahovene Băneşti, Costache Petre, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
21 mart. 2012, 10:02
Descinderi în Prahova, printre cei vizaţi se numără şi un primar

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Roxana Armăşelu, a declarat că procurorii fac 12 percheziţii în mai multe zone din judeţul Prahova.

Armăşelu nu a dat mai multe informaţii despre motivele pentru care sunt făcute aceste descinderi, însă surse apropiate anchetei spun că una dintre descinderi are loc la sediul Primăriei Băneşti, iar o altă percheziţie se desfăşoară la locuinţa primarului din Băneşti, Costache Petre.

Surse din cadrul Primăriei Băneşti afirmă că percheziţia la sediul primăriei a început la ora 6.00, iar angajaţii primăriei nu au fost primiţi în sediu, fiind trimişi acasă.

La ora transmiterii acestei ştiri, primarul se află în sediul primăriei cu anchetatorii, iar uşa de acces în sediu este păzită de mascaţi.

Surse judiciare afirmă că procurorii au descins, de asemenea, în satul Urleta din comuna Băneşti, unde îl caută pe directorul companiei care s-a ocupat în ultimii ani de distribuirea apei în localitate, companie care aparţine Consiliului Local şi care în ultima perioadă a raportat pierderi foarte mari.

Primarul comunei prahovene Băneşti, Costache Petre, este la al doilea mandat şi a schimbat mai multe partide. Astfel, a fost membru PNL, ulterior a trecut la PNG-CD, mai apoi s-a înscris în Partidul Naţional Democrat Creştin (PNDC), sub sigla căruia a candidat la alegerile locale din anul 2008. Primarul Costache Petre este cunoscut drept un apropiat al deputatului PDL Florin Anghel. De altfel, Florin Anghel se afla la conducerea PNDC în perioada alegerilor locale din anul 2008, el înscriindu-se ulterior în PDL şi candidând pentru un mandat de deputat în colegiul Valea Prahovei, care include localitatea Băneşti.