Descinderi la lăutarii care au falsificat acte pentru a primi bani de la stat în pandemie

Nouă percheziţii au loc, joi dimineaţă, în Bucureşti şi Călăraţi. Vizate sunt mai multe persoane suspectate că au falsificat acte pentru a primi bani de la stat în pandemie. Potrivit unor surse din anchetă, cei vizaţi sunt cântăreţi.

21 ian. 2021, 09:46

Descinderi la lăutarii care au falsificat acte pentru a primi bani de la stat în pandemie. Mai multe percheziţii au loc la persoane suspectate că au primit ilegal din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială sume de 4.500 de lei lunar, reprezentând indemnizaţii de sprijin în contextul pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi Percheziţii de amploare la „rechinii” imobiliari din Capitală. Şase persoane au fost duse la audieri

Descinderi la lăutarii care au falsificat acte pentru a primi bani de la stat în pandemie. Percheziţii din Bucureşti şi Călăraşi

”Astăzi, 21.01.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare  8 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, un mandat de perchezitie domiciliară in judeţul Călăraşi şi 12 mandate de aducere, într-un dosar privind fapte de înşelăciune”, anunţă Poliţia Capitalei.

Citeşte şi Percheziții de amploare în cazul oilor de pe nava scufundată la Midia: E DEZASTRU ecologic!

Conform sursei citate, în perioada martie 2020- prezent, 11 persoane, folosind documente falsificate, au solicitat  şi primit din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, in valoare de 4.500 lei/ lună .

Surse din anchetă afirmă că cei 11 sunt lăutari, iar poliţiştii s-ar fi autosesizat în acest caz după ce în spaţiul public au apărut imagini în care cei vizaţi câtnau la petreceri şi luau bani, deşi declaraseră că nu au niciun venit.

Cuantumul prejudiciului urmează a fi stabilit pe parcursul cercetărilor. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice a Sectorului 1 .


loading...
Partenerii noștri