Descoperă alimente care elimină nicotina din organism

Nicotina este o substanță chimică care se găsește în țigări și care provoacă dependența. Dacă fumezi, poți elimina nicotina din sistem cu ajutorul unor plante.

RomaniaTV.net
24 oct. 2017, 07:34
Descoperă alimente care elimină nicotina din organism

Fumatul reduce nivelul de vitamina A, C şi E, care protejează plămânii şi organismul de infecţii şi boli cronice. Când o țigară este aprinsă, ea elimină aproximativ 5000 de chimicale.

Unele dintre aceste chimicale, cum ar fi nicotina, se găsesc în mod natural în tutun ori sunt absorbite de plantă din sol, aer sau fertilizatori. Această substanță este regăsită în țigări în cantitățile cele mai mari și este motivul pentru care țigările dau dependență.

Pentru a elimina nicotina din organism, bea cât mai multă apă. Fiind hidratat ajuți organismul să alunge toate toxinele, inclusiv nicotina.

Citeşte şi Şase alimente care te ajută să te laşi de FUMAT

Mănâncă cât mai multe legume și fructe. Astfel, vinetele, fasolele, castraveții, țelina crește procesul de eliminare a toxinelor.

Broccoli menține metabolismul

Broccoli conține foarte multă vitamina B și C care sunt responsabile pentru reglarea mai multor procese ale organismului. Lipsa vitaminelor poate arăta o disfuncție a corpului. Consumul de broccoli asigură necesarul de vitamina C și îți menține metabolismul la cote optime pentru protejarea plămânilor împotriva toxinelor.

Spanacul elimină nicotina

Spanacul conţine acid folic şi vitamina B9, care sunt cunoscute pentru faptul că ajută la eliminarea nicotinei din corp. Acidul folic este esenţial pentru combaterea simptomelor de sevraj în cazul dependenţei de nicotină, jucând un rol foarte important pentru sănătatea mentală şi emoţională.

Morcovul reface celulele nervoase

Morcovul conține vitamina A, care reface celulele nervoase. Nivelul de vitamina K îmbunătățește starea organismului.

Lămâia combate nicotina

Lămâia este o altă armă care combate nicotina. Dacă fumezi, nicotina poate rezista în organism până la 3 zile. Celulele și porii distruși de nicotină pot fi înlocuiți sau refăcuți cu ajutorul lămâii și a acidului citric pe care acestea îl conțin.

Citeşte şi Remediul care îți curăță plămânii de nicotină

Rodiile îmbunătățesc circulația

Rodiile combat efectele negative ale fumatului pentru organism. Fumatul creşte tensiunea arterială, scade nivelul de oxigen din sânge, iar simptome pot fi combătute prin consumul de rodii. Acestea îmbunătăţesc circulaţia şi ajută corpul să producă mai multe globule roşii.

Ghimbirul te scapă de kilogramele în plus

Ghimbirul poate elimina multe simtome cauzate de fumat şi nicotină. Pentru a te bucura pe deplin de beneficii, consumă ghimbir crud, deoarece acesta reduce nevoia de nicotină, ajută la pierderea în greutate şi reduce nivelul de toxine din sânge.

Portocalele reduc stresul

Portocalele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, reducând şi stresul şi anxietatea cauzată de dependenţa de nicotină.

Atenție!

La femeile fumătoare, riscul de a face cancer este cu 25% mai ridicat decât la bărbaţi, nivelul de estrogen scade, ceea ce duce la creşterea pilozităţii, iar fumatul în timpul sarcinii poate avea consecinţe grave asupra fătului (greutate redusă, risc de boli cardiace). De asemenea, fumatul reduce apetitul sexual şi fertilitatea, atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Află AICI ce presupune terapia de înlocuire a nicotinei!