Descoperă beneficiile ridichilor pentru sănătatea noastră

Primăvara este momentul în care natura învie, iar pe mesele noastre apar toate legumele pline de vitamine care ne ajută să ne refacem organismul după lunile de iarnă. Ridichile au apărut deja în pieţe şi este important să ştim că pe lângă gustul bun acestea au beneficii şi pentru organism.

RomaniaTV.net
04 mart. 2014, 12:51
Descoperă beneficiile ridichilor pentru sănătatea noastră

Aceste legume sunt foarte apreciate pentru conţinutul lor ridicat de vitamina C, acid folic şi potasiu, dar şi pentru conţinutul mediu de vitamina B6, riboflamină, magneziu, cupru, zinc, fier şi calciu. Ridichea de lună conţine şi foarte mulţi antioxidanţi şi este ideală de consumat dacă te confrunţi cu astenia de primăvara, având în vedere toate vitaminele pe care le conţine. Este, de asemenea, şi un bun detoxifiant şi întăritor al imunităţii. 100 de grame de ridichi conţin doar 20 de calorii şi 1,6 grame fibre, potrivit obiectiv.info.

Datorita continutului ei, ridichile este considerata una dintre legumele care ajuta la prevenirea cancerului. De asemenea, consumand ridichi de luna, poti scapa de diverse afectiuni ale stomacului (balonari abdominale, indigestii, refacerea florei intestinale).

Citeşte şi Legumele albe, la fel de sănătoase ca şi cele colorate

Ridichea este recunoscuta si pentru faptul ca previne guturaiul, gripa si infectiile respiratorii. Are rezultate bune si in tratarea asmului bronsic la copii, mai menţionează obiectiv.info.

Mai mult, şi frunzele ridichilor pot fi folosite în supe şi salate datorita continutului bogat de minerale (seleniu, potasiu, calciu, sulf), de vitamine (A, B1, B2 si C) si de compusi sulfurosi, ideali pentru persoanele predispuse la osteoporoza.