Descoperă cele 10 legi pe care un lider nu le încalcă

Un sef conduce cu biciul, cu un pumn de fier, pe cand un lider foloseste putere exemplului. Orice lider stralucit reuseste sa priveasca prin ochii angajatului si sa observe acele aspecte esentiale pentru echipa intai din punctul de vedere al unui coechipier si abia apoi prin cel al unui coordonator.

RomaniaTV.net
07 oct. 2014, 09:28
Descoperă cele 10 legi pe care un lider nu le încalcă

Iata 10 concepte pe care un lider le intelege si le aplica in relatia cu subalternii:

1. Munca in echipa

Cum bine spunea C.S.Lewis, a fi umil nu inseamna sa te subestimezi, ci mai degraba sa te gandesti mai mult la ceilalti si mai putin la tine.

2. Respect

John C. Maxwell recomanda liderilor sa fie indeajuns de aproape de ceilalti incat sa-i poata intelege, dar suficient de detasati incat sa-i poata motiva.

3. Bunatate

Actele neinsemnate de bunatate si micile dovezi de iubire fata de cei din jur sunt cele care transforma un sef intr-un lider indragit, conform spuselor lui William Wordsworth.

4. Comunicare

Afaceristul Lee Iacocca a sintetizat excelent conceptul comunicarii eficiente: „Poti avea idei geniale, insa daca nu le poti transmite, ideile tale nu vor ajunge nicaieri.”

5. Perspectiva

Indiferent de problemele intampinate, o solutie eficienta depinde de perspectiva. „Cu rabdarea obtii mai mult decat cu forta”, scria Edmund Burke.

6. Experienta

„E evident ca nu ii poti explica o pasiune cuiva care n-a simtit-o mai bine decat ii poti explica lumina unui orb”, dupa cum bine spunea T.S. Eliot.

Citeste mai mult pe feminis.ro.