Descoperă soluţiile pentru ochii care lăcrimează

Îţi lăcrimează ochii adesea? Lăcrimarea nu este o afecţiune gravă, dar este deranjantă. În mod paradoxal, ochii lăcrimează pentru că nu au lacrimi. Creierul primeşte un semnal al lipsei de lacrimi şi declanşează o supersecreţie a glandei lacrimale.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 07:09
Descoperă soluţiile pentru ochii care lăcrimează

Imbatranirea este principalul factor care duce la uscarea ochilor, dar si produsele cosmetice si aerul prea cald sau prea rece duc la lacrimarea ochilor. Iata 5 solutii pentru ochii care lacrimeaza.

1. Coboara temperatura in casa

Vantul, incalzirea si aerul conditionat duc la evaporarea lacrimilor si micsorarea lubrifierii ochilor. Cand esti afara, nu ai cum sa te protejezi de acest lucru. In casa insa, sunt cateva reguli pe care le poti respecta pentru a evita declansarea hipersecretiei de lacrimi. In general, ai tendinta de a face prea cald in casa. Temperatura corecta este de 18-20 de grade. De asemenea, atmosfera trebuie umidificata. Pune umidificatoare de aer pe calorifere sau stropeste cu multa apa plantele de camera. Acestea vor transpira abundent si vor evacua apa in atmosfera.

2. Foloseste lacrimi artificiale

Cand filmului lacrimal al ochiului ii lipsesc lichidele, creierul declanseaza lacrimarea. Ochii lacrimeaza incontinuu atunci cand nu este suficient lichid. Lacrimile artificiale umplu filmul lacrimal si calmaeza lacrimarea. Majoritatea lacrimilor artificiale din comert contin ser fiziologic, caruia ii este adaugat un alt produs, de exemplu acid hialuronic.

Articol integral pe CuradeMiere.ro.