Descoperire ARHEOLOGICĂ INEDITĂ, făcută de un COPIL de 11 ani din greşeală FOTO

Un copil de 11 ani a făcut o descoperire inedită.

09 sept. 2014, 06:44

Yang Junxi, un copil de 11 ani,  se juca în apropierea unui râu din provincia Jiangsu, iar în timp ce se spala pe maini in apele raului, a simţit la atingere un obiect metalic. Ulterior, l-a scos din apă şi l-a luat acasă, fără să ştie ce a găsit, potrivit BBC.

Citeşte şi PRIMUL „IPAD” din lume, descoperit într-o epavă antică scufundată acum 1.200 de ani: Cum arăta prima APLICAŢIE

Sabia a devenit o adevărată atracţie, iar mama băiatului a luat decizia să trimită unor experţi pentru investigaţii, chiar dacă multe persoane au dorit să îl cumpere.

Unii oameni au oferit până şi sume mari de bani, dar mi s-a părut ilegal să vând relicva„, a explicat Jinhai, părintele băiatului.

În urma cercetărilor, s-a descoperit că micuţul găsise o sabie de 26 de centimetri, care aparţinea fie dinastiei Shang, fie dinastiei Zhou, ambele reprezentând chiar începuturile civilizaţiei chineze.

Citeşte şi Au stat îmbrăţişaţi 4.000 de ani. Descoperire SENZAŢIONALĂ într-un MORMÂNT din Epoca Bronzului VIDEO

Uimiti de aceasta descoperire, autoritatile planuiesc deja organizarea unui sit archeologic in raul care a facut parte dintr-o retea mai mare de ape curgatoare antice, care s-au transformat ulterior in Marele Canal. In tot acest timp, Junxi si tatal lui au primit recunoastere oficiala pentru decizia luata de a da mai departe obiectul istoric.