Descoperire ciudată în adâncurile oceanului. Creatura neobişnuită cu un ochi verde și unul albastru

Descoperire ciudată în adâncurile oceanului. Un grup de oameni de știință de la Institutul de cercetare Monterey Bay Aquarium (MBARI) din Statele Unite au filmat o creatură neobișnuită de culoarea căpșunilor, un calamar cu ochi ciudați.

02 apr. 2022, 09:11
Descoperire ciudată în adâncurile oceanului. Creatura neobişnuită cu un ochi verde și unul albastru
Descoperire ciudată în adâncurile oceanului

Descoperire ciudată în adâncurile oceanului. Straniul calamar (Histioteuthis heteropsis), care nu a văzut camera video a cercetătorilor, apare pe neașteptate la sute de metri în adâncime, cu doi ochi ciudați, unul mic și albastru, iar celălalt mare, verde, translucid, potrivit Live Science, citat de Ziare.com.

Descoperire ciudată în adâncurile oceanului

Cercetătorii de la MBARI, care controlau de la distanță un submersibil cunoscut sub numele de Doc Ricketts, un vehicul fără echipaj, dotat cu o cameră video cu rezoluție 4K de înaltă-definiție, au observat calamarul în Canionul Monterey, în largul coastelor Californiei din Statele Unite.

Calamarul de culoarea căpșunilor poate avea corpul de până la 13 centimetri, iar habitatul său se găsește de regulă în estul Oceanului Pacific, la adâncimi cuprinse între 200 și 1.000 de metri.

Citeşte şi: VIDEO Animal nemaivăzut pe Pământ. Cum arată creatura cu 1306 picioare

Echipa MBARI a postat recent pe Twitter un mesaj, care anunța întâlnirea biologilor cu strania creatură: ”Proaspăt din adâncuri! În timpul unei scufundări recente în adâncuri, echipa noastră a dat peste unul dintre cei mai remarcabili locuitori ai zonei crepusculare a oceanului: calamarul de culoarea căpșunilor (Histioreuthis heterosis). Am observat acest exemplar de cefalopod purpuriu la adâncimea de 725 de metri”.

Mai târziu, într-un alt mesaj, echipă de cercetători a remarcat faptul că acel ”calamar de culoarea căpșunilor are un ochi mare și un ochi mic. Împreună, această pereche de ochi puțin probabilă ajută calamarul să-și vâneze hrana din zona crepusculară a oceanului”.