VIDEO Animal nemaivăzut pe Pământ. Cum arată creatura cu 1306 picioare

Animal nemaivăzut pe Pământ. Descoperirea a fost făcută a 60 de metri sub pământ, într-o exploatare de minerale din Australia de Vest, de către oameni de știință de la mai multe universități. Ei au găsit un miliped denumit Eumillipes persephone, cu numai puțin de 1306 picioare.

20 dec. 2021, 10:58
VIDEO Animal nemaivăzut pe Pământ. Cum arată creatura cu 1306 picioare
Animal nemaivăzut pe Pământ

Animal nemaivăzut pe Pământ. Dr. Bruno Buzatto de la Universitatea Western din Perth, Australia, a descris descoperirea ca fiind ”incredibil de norocoasă”: ”Aceste animale au fost unice. De îndată ce mi-am dat seama cât de lungi erau, am știut că este ceva diferit”.

Citeşte şi: Descoperire epocală a oamenilor de ştiinţă! Creatură readusă la viaţă după 24.000 de ani. Animalul este capabil să se reproducă şi să se hrănească

Animal nemaivăzut pe Pământ

Acest miliped găsit în Australia, trăiește sub pământ, la mari adâncimi, fiind un nevertebrat fără ochi și care are doar 9,5 centimetri lungime și un milimetru lățime, având 330 de segmente ale corpului.

Cercetătorii au întâmpinat dificultăți atunci când au fost nevoiți să numere picioarele miriapodului. Pentru a se asigura că niciun membru nu este omis sau numărat de două ori, Paul Marek de la Universitatea Virginia Tech din Statele Unite, a spus că a codificat cu culori fiecare segment de 10 picioare, folosind o imagine de înaltă rezoluție în programul Adobe Illustrator.

Am numărat de trei ori și totul a durat aproximtiv o oră”, a spus cercetătorul american. Descoperirea a fost o surpriză pentru oamenii de știință, deoarece milipedele trăiesc în peșteri sau la suprafață, descompunând materia organică, conform CNN, citat de Ziare.com.