Descoperire importantă în Egipt. Ce au aflat arheologii despre Iisus

Arheologii spanioli au descoperit o frescă misterioasă într-un mormânt din oraşul egiptean Oxyrhynchus. Ei susţin că este una din primele reprezentări ale lui Iisus, datând din secolul al VI-lea sau al VII-lea e.n.

01 mai 2014, 08:49
Descoperire importantă în Egipt. Ce au aflat arheologii despre Iisus

În frescă vedem portretul unui tânăr cu părul ondulat, care pare să ofere binecuvântarea printr-un gest simboli al mâinii. Arheologii cred că mormântul aparţine unui scrib şi unor preoţi, care au fost înhumaţi aici.

A fost Iisus căsătorit? Un papirus despre „soţia” lui Iisus zdruncină teoria catolică a celibatului

Josep Padro, profesor la Universitatea din Barcelona, care coordonează excavaţiile la acest sit, spune că simbolurile descoperite sunt din perioada coptă, a primilor creştini din Egipt.

Experţii încearcă acum să traducă inscripţiile din jurul frescei, pentru a afla exact identitatea bărbatului din imagine, scroe descopera.ro.

Cripta rectangulară subterană măsoară aproximativ 8 metri lungime şi 4 metri adâncime.

Arheologii au mai descoperit şi uneltele unui scrib care a fost îngropat în acest mormânt. Deocamdată nu au fost găsite indicii privind identitatea lui, dar specialiştii cred că avea în jur de 17 ani când a murit.

Lângă această criptă, care era ascunsă sub o piatră de 45 de tone, se mai află o construcţie, de care este legată printr-un rând de trepte.

„Civilizaţia pierdută a ATLANTIDEI a ieşit la LUMINĂ”. Descoperirea FABULOASĂ care schimbă istoria