Descoperire incredibilă făcută de poliţiştii brăileni în stuful unui canal de desecare

O armă letală de vânătoare, încărcată cu două cartuşe pe ambele ţevi, a fost găsită de poliţiştii brăileni ascunsă în stuful unui canal de desecare, potrivit informaţiilor furnizate joi de IPJ Brăila.

RomaniaTV.net
04 sept. 2014, 10:54
Descoperire incredibilă făcută de poliţiştii brăileni în stuful unui canal de desecare

Pe timpul desfăşurării unor activităţi de prevenire şi combatere a infracţiunilor la regimul fondului cinegetic, poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu reprezentanţi ai AJVPS Brăila au descoperit pe fondul cinegetic nr. 17 Corbu Vechi, un bărbat care se deplasa pe câmp, cu un atelaj hipo.

Poliţiştii au stabilit că acesta este Marcel G., de 68 de ani, din comuna Măxineni, deţinător legal de armă letală de vânătoare. Deoarece arma nu a fost găsită asupra lui, poliţiştii au cercetat locurile pe unde s-a deplasat acesta cu atelajul hipo şi, în stuful unui canal de desecare, situat pe raza fondului cinegetic, au găsit o armă letală de vânătoare, de calibru 12×2, încărcată pe ambele ţevi cu două cartuşe aferente.

Potrivit Agerpres, în urma verificării în bazele de date s-a stabilit că arma îi aparţine acestuia, care ar fi intenţionat să vâneze diferite specii de vânat, fără a deţine autorizaţie de vânătoare pe fondul cinegetic unde a fost depistat.

Arma şi cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trecere cu arma de vânătoare pe un fond cinegetic, fără acordul gestionarului.