Descoperire inedită în Amazon: Zeci de sarcoface cu mumii Chachapoya

Publicat: Vineri, 29 Noiembrie 2013 18:35 // Actualizat: Vineri, 29 Noiembrie 2013 19:54 // Sursa: romaniatv.net

Aproximativ 35 de sarcofage cu mumii din cultura preincaşă Chachapoya (700 - 1500 e.n.) au fost descoperite de localnici în pădurea amazoniană din nordul statului Peru.

Foto: pmoroni

"Descoperirea a 35 de sarcofage a fost făcută de localnicii care traversau muntele El Tigre, în districtul Jazán, în provincia Bongará", a declarat, joi, Manuel Cabañas, directorul regional al Ministerului Comerţului exterior şi al Turismului, scrie Mediafax.

Descoperirea a fost făcută în luna iulie, dar nu a fost dată publicităţii, "pentru a se evita jefuirea mormintelor şi accesul persoanelor neautorizate în locul unde se află sarcofagele", a adăugat Manuel Cabañas.

Conform directorului regional, mormintele conţin "baloturi funerare", în care mumiile îmbălsămate s-au conservat în stare foarte bună. Rezultatele primelor cercetări indică faptul că este vorba despre mumii ale copiilor din înalta aristocraţie a indienilor Chachapoya, o populaţie al cărei nume seminifică "războinicii norilor" şi care a fost cucerită de incaşi.

Arheologi din partea Ministerului Culturii s-au prezentat la faţa locului pentru a cerceta dacă, eventual, există şi alte morminte.

Indienii Chachapoya aveau un mare respect pentru cei morţi, care erau înmormântaţi fie individual, în sarcofage, fie colectiv, în mausolee. Mormintele erau construite în peşteri naturale sau săpate în faleze verticale inaccesibile.

Civilizaţia indienilor Chachapoya a lăsat numeroase vestigii, printre care marea fortăreaţă din Cuélap, un ansamblu arhitectonic din piatră, cu o platformă artificială, situată în vârful muntelui Cerro Barreta, la 3.000 de metri altitudine.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 nov 00:01
...(700 – 1500 e.n.) au fost descoperite de localnici în pădurea amazoniană din nordul statului Peru. Citește mai departe…

...
29 nov 20:08
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://SmartUrl.it/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://SmartUrl.it/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoML
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H