Descoperire inedită la NASA: Urmele unui dinozaur, găsite chiar în curtea agenţiei spaţiale FOTO

La sediul NASA din Maryland, Goddard Space Flight Center, unele dintre cele mai strălucite minţi ale lumii construiesc vehicule spaţiale cu care oamenii vor explora universul. Dar unde stau acum oamenii de ştiinţă, locuiau pe vremuri dinozauri. Un paleontolog amator a descoperit urmele unui dinozaur chiar în curtea sediului NASA.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 18:25
Descoperire inedită la NASA: Urmele unui dinozaur, găsite chiar în curtea agenţiei spaţiale FOTO

Vânătorul de dinozauri Ray Stanford a descoperit urma unui dinozaur ţepos, denumit nodozaur, chiar în curtea sediului NASA din Maryland. Autorităţile NASA nu vor să dezvăluie locul exact al urmei, de teamă să nu fie distrusă.

Urma de dinozaur prezintă amprentele a patru degete şi aparţine unui nodozaur, o creatură plină de ţepi, care trăia în zonă în urmă cu 110 milioane de ani, în timpul perioadei Cretacice (125 -65 de milioane în urmă). Nodozaurii erau erbivori.

Descoperirea lui Stanford, un paleontolog amator care a avut deja câteva lucrări publicate, a fost confirmată de expertul în dinozauri David Weishampel, de la Universitatea Johns Hopkins.

Stanford a mai găsit şi alte urme de dinozauri mai mici în zonă, probabil de la teropode carnivore. El a denumit locul „poetic”.

Maryland se află într-o zonă denumită „Aleea dinozaurilor„, aflată între Washington D.C. şi Baltimore, întrucât acolo au fost descoperite extrem de multe fosile.