Descoperire inedită. Meteorit găsit de o familie de norvegieni în propria magazie GALERIE FOTO

O familie din Oslo a făcut o descoperire uluitoare în propria magazie. Acoperişul clădirii a fost spart de o bucată dintr-un meteorit care a fost observat pe cerul Norvegiei pe 1 martie.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 17:26

O familie din Norvegia a descoperit o bucată de meteorit care a trecut prin acoperişul magaziei aflate pe proprietatea lor din centrul oraşului Oslo. Presa norvegiană scrie că este vorba despre o brecie, conglomerat rar întâlnit.

Piatra, cu o greutate de 585 de grame, provine dintr-un meteorit observat pe cerul Norvegiei pe 1 martie. Potrivit oamenilor de ştiinţă este vorba despre o brecie, piatră formată din diverse fragmente de roci.

„Este o descoperire senzaţională. Pe de-o parte, pentru că se întâmplă extrem de rar ca o bucată de meteorit să treacă printr-un acoperiş şi pe de altă parte pentru că este vorba de o brecie, un conglomerat care este şi mai greu de găsit”, a declarat Anne Mette Sannescea care a identificat roca.

Deplasându-se cu mare viteză, meteoriţii se sparg în mai multe bucăţi la intrarea în atmofera terestră. Foare rare sunt cazurile în care aceştia cad în zone locuite. Tocmai de aceea, descoperirea echivalează cu o mică avere.

Un gram dintr-un meteorit provenit de pe Marte poate să se vândă cu circa 5.000 de coroane (670 de euro), potrivit tabloidului Verdens Gang.