Descoperire macabră în Peru. Femei ucise de preoţii care le beau sângele

Arheologii au descoperit, sub vestigiile unui templu stravechi din Peru, ramasitele unor femei ucise in cadrul unui ritual, in urma cu 1.200 de ani.

RomaniaTV.net
30 ian. 2016, 09:28
Descoperire macabră în Peru. Femei ucise de preoţii care le beau sângele

Se crede ca cele sase femei gasite in Pucala au fost omorate chiar de preoti, sangele lor fiind baut de acestia, spun arheologii, scrie ziare.com. Alaturi de ramasitele lor, erau si oasele unei lame si mai multe vase de ceramica.

Toate craniile au fost pozitionate cu fata spre Anzi, unele femei fiind chiar legate in pozitii nefiresti.

Citeşte şi ŞOCANT: O femeie povesteşte cum a fost violată de 43.200 de ori

Despre preoti se crede ca apartineau culturii Lambayeque, cunoscuta si ca Sican. Aceasta cultura a aparut de-a lungul coastei nordice a statului Peru in anii 750 d. Hr., prosperand pana in 1375.

In toata aceasta vreme, au fost construite orase religioase, dominate de temple imense. In cele din urma, a fost cucerita de o alta civilizatie, Chimu.

Potrivit lui Edgar Bracamonte, arheologul care a condus sapaturile, locul in care au fost gasite ramasitele era, de fapt, o camera secreta, folosita de preoti pentru sacrificiile umane. Se folosea in cadrul unor ceremonii private.

Templul se afla in Huaca Santa Rosa, in districtul Pucala, la circa 30 de kilometri de Chiclayo.

Orientarea craniilor femeilor intriga oamenii de stiinta; alte ramasite, de aceasta data ale unor barbati sacrificati tot de civilizatia Lambayeque sau de Moche, au craniile orientate complet diferit.

Cat despre femeile sacrificate, se crede ca acestea fusesera capturate, apartinand probabil unei culturi rivale, sau erau tinute ca sclave.

Citeşte şi Băbatul care şi-a mâncat 5 prieteni. „Pieptul de om este cea mai dulce carne pe care am gustat-o vreodată”

Ritualul sacrificiilor umane, practicat de aceasta cultura, dar si de Moche (anii 100 – 800 D. Hr.) sau Wari (500 – 900 d. Hr.), toate precursoare ale Imperiului incas (1400 – 1533 d.Hr)., a fost preluat de acesta din urma.

Recent, intr-o zona muntoasa din Peru, s-a descoperit un sanctuar folosit de incasi pentru sacrificarea copiilor. Descoperirea a fost facuta in octombrie 2015, in muntii Vilcabamba, la circa 150 de kilometri de orasul Cusco. In apropiere a fost gasita si o retea de pesteri, folosite ca necropole, locuri unde erau ingropati cei sacrificati.

Se crede ca aceste necropole au fost folosite in perioada 1471 – 1493. In acea vreme, copiii erau sacrificati in perioade de seceta si de dezastre naturale, in incercarea de a indupleca zeii. Erau alesi doar copii cu o infatisare cat mai apropiata de perfectiune, care erau celebrati cu fast inainte de a fi sacrificati.