Descoperire macabră în Rusia: Embrioni umani, în butoaie de plastic, abandonaţi în pădure VIDEO

Descoperire macabră într-o pădure din centrul Rusiei. Poliţia a găsit patru butoaie de plastic pline cu embrioni umani, conservaţi în formol.

RomaniaTV.net
24 iul. 2012, 15:06
Descoperire macabră în Rusia: Embrioni umani, în butoaie de plastic, abandonaţi în pădure VIDEO

Oamenii legii au fost alertaţi de localnici, care încercaseră să folosească butoaiele în gospodării. Potrivit autorităţilor, cei 248 de embrioni ar proveni de la mai multe spitale din oraşul Ekaterinburg.

La faţa locului au fost găsite mai multe etichete, care sugerează că o parte dintre embrioni ar data de peste zece ani.

Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz. Ancheta vizează mai multe firme care trebuiau să se ocupe de distrugerea deşeurilor biologice.

Butoaiele ar fi fost aruncate dintr-un vehicul în apropierea drumului care duce spre oraşul Neviansk, aflat la poalele Munţilor Urali. Oficialităţile din Neviansk au dezminţit însă categoric că butoaiele ar proveni din acest oraş.

În spitalele din Rusia, embrionii morţi sunt distruşi imediat. De aceea, experţii afirmă că este posibil ca embrionii din pădure să fi fost subiectul unor studii legate de celulele stem. Acestea sunt folosite în tratarea unor boli ale sistemului imunitar sau pentru anumite proceduri cosmetice.

Potrivit Russia Today, deşi procurorii vorbesc despre acuzaţii penale, vinovaţii s-ar putea alege doar cu pedepse administrative.