Descoperire şocantă în magazine. Carne de la leşuri de animale, vândută către populaţie

Poliţiştii au făcut o descoperire şocantă într-un magazin arăbesc din Capitală. Oamenii legii au găsit 500 de kilograme de vită provenind de la leşuri de animale care nu au fost sacrificate pentru comercializare, dar şi mai multe carcase de oaie fără avize sanitar-veterinare.

RomaniaTV.net
20 ian. 2016, 11:54
Descoperire şocantă în magazine. Carne de la leşuri de animale, vândută către populaţie

Poliţiştii au efectuat, miercuri, trei percheziţii în Bucureşti şi au identificat şi ridicat mai multe documente de însoţire a produselor din carne, crotalul de la o bovină care s-a stabilit că a fost moartă şi nu sacrificată pentru comercializare. „S-a stabilit că aceste cantităţi de carne au fost introduse în circuitul comercial. Carnea, aproximativ 500 de kg, a fost ridicată şi urmează să fie distrusă. În această unitate comercială cu specific arăbesc din sectorul 2 s-au identificat şi alte crotalii fără documente legale de provenienţă şi s-au ridicat şi 28 de carcase de ovine fără documente şi fără certificate sanitar-veterinare”, a explicat, la România TV, Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române.

Ovidiu Zvorişteanu, director ANSVSA, a declarat că din primele informaţii bovina care a fost comercializată fără să fi fost sacrificată în acest scop expres a murit „într-o gospodărie particulară de pe teritoriul municipiului Bucureşti, în are se aflau în continuare pielea, capul şi crotaliul”.