DESCOPERIRE ŞOCANTĂ înainte de Paşte: Carne de miel cu urme de fecale şi păr, găsită în magazine

Trei tone de carne de miel cu urme de fecale şi blană au fost descoperite de inspectorii ANPC înainte de Paşte. Potrivit România TV, carnea a fost până nu demult pe rafturile unei reţele de supermarketuri din ţara şi a ajuns şi în farfuriile românilor. Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au confiscat tone de astfel de carne. Peste 3.000 kilograme de carne au fost descoperite de poliţiştii din cadrul IPJ Olt şi într-un abator clandestin din Olt. 

RomaniaTV.net
19 apr. 2014, 10:12
DESCOPERIRE ŞOCANTĂ înainte de Paşte: Carne de miel cu urme de fecale şi păr, găsită în magazine

Inspectorii ANPC au verificat, sâmbătă, toate magazinele din ţara ale unui operator economic pentru a vedea dacă sunt respectate prevederile legale la produse din carne de miel, în urma reclamaţiei unui cetăţean.

Inspectorii ANPC au găsit în acest lanţ de magazine carne cu modificări organoleptice (miros, culoare), cu urme de fecale, păr şi blană şi cu miros nespecific de produs alterat. Producătorul a furnizat produsul doar respectivului lanţ de magazine, au mai constatat aceştia.

Astfel, a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare a peste 2,2 tone de carne de miel şi aplicate amenzi de 326.000 de lei. Totodată operatorul economic a retras voluntar de la vânzare 613 kilograme de carne.

Alte peste 3.000 kilograme de carne au fost descoperite de poliţiştii din cadrul IPJ Olt într-un abator clandestin din oraşul Potcoava, în urma unei percheziţii într-un dosar aflat în instrumentarea poliţiei oraşului Potcoava în care se efectuează cercetări pentru furt de animale, informează un comunicat de presă al IGPR.

În baza mandatului emis de Judecătoria Slatina, poliţiştii în cooperare cu specialişti ai DSVSA Olt au percheziţionat locuinţa unui bărbat, în vârstă de 36 ani, din oraşul Potcoava, bănuit că a sacrificat animale, respectiv ovine, bovine şi caprine, fără a respecta normele legale în vigoare.

În urma activităţilor desfăşurate a fost descoperit un abator clandestin de unde poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 8 bovine, 5 caprine şi 18 ovine sacrificate, în greutate de 3.300 kg. şi cu o valoare de 20.000 lei.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional de specialiştii DSVSA Olt cu amendă în valoare de 20.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale în cauză.