Descoperire surpriză în cazul dublului asasinat de la Iaşi. O probă ADN ar putea face lumină în acest dosar

O nouă probă ADN a fost găsită de anchetatori în casa în care au fost ucişi Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu. Informaţia a fost confirmată de avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe principalul suspect, Ahmed Sami El Bourkadi.

15 feb. 2022, 12:59
Descoperire surpriză în cazul dublului asasinat de la Iaşi. O probă ADN ar putea face lumină în acest dosar

O nouă probă ADN a fost descoperită de anchetatori pe un comutator din vila în care au fost asasinaţi Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu. „Este vorba despre urma unui bărbat”, spune avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe principalul suspect, Ahmed Sami El Bourkadi, citată de BZI.ro.

„Da, este adevărat. Pot să vă confirm acest aspect, și anume că a apărut o nouă probă ADN, după sosirea rezultatelor de la București. Este vorba despre o urmă ADN luată de pe un comutator, de la o ușă din vila din Moara de Vânt. Este urma unui bărbat necunoscut. Acest ADN nu corespunde nici cu cel al clientului meu, nici cu cel al victimei Youssef Jniyah. Urmează să vedem ce vor descoperi anchetatorii referitor la această urmă”, a declarat ieri avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe principalul suspect, Ahmed Sami El Bourkadi.

Citeşte şi: Noi detalii despre crima dublă de la Iaşi. Ce au descoperit anchetatorii despre principalul suspect, studentul marocan de 20 de ani

Urmează ca, astăzi, judecătorii să stabilească dacă prelungesc sau nu arestul în cazul lui Ahmed Sami El Bourkadi. Cetăţeanul marocan a negat că ar fi comis crimele. El a recunoscut că a mers în vilă înaintea producerii tragediei, dar spune că nu a avut nicio treabă cu asasinarea lui Youssef Jniyah şi a iubitei lui, Ioana Vanesa Burlacu.

Citeşte şi: Apar detalii spectaculoase în cazul dublei crime de la Iaşi. Într-o ultimă convorbire telefonică, Youssef Jniyah, studentul marocan ucis, a oferit un indiciu important

La mijlocul lunii decembrie 2021, oamenii legii din Iași au fost anunțați de rudele tânărului marocan Youssef Jniyah că acesta nu a revenit la Bruxelles. Anchetatorii au efectuat cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, anchetatorii ieșeni au dat peste un tablou de groază. Ioana Vanesa Burlacu și Youssef Jniyah erau morți în același pat.

Cei doi tineri aveau trupurile sfârtecate cu zeci de lovituri. După ce tinerii au fost uciși, autorul ar fi încercat să incendieze vila, însă nu a reușit. Mai apoi, polițiștii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul canadian de origine marocană bănuit de comiterea dublei crime. Ulterior, acesta a fost prins în Italia şi a fost adus la Iaşi.