DESCOPERIRE ULUITOARE în cazul TRAGEDIEI din Constanţa. Vezi ce detalii ies la iveală despre dansatoare

Numai una dintre cele trei dansatoare care au murit în incendiul izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un restaurant libanez din centrul Constanţei avea contract de muncă la o întreprindere individuală, alta decât societatea care are respectivul local în administrare, a declarat directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Eugen Bola.

06 apr. 2014, 16:07
DESCOPERIRE ULUITOARE în cazul TRAGEDIEI din Constanţa. Vezi ce detalii ies la iveală despre dansatoare

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Eugen Bola, a declarat că pentru celelalte două dansatoare decedate contractele de muncă expiraseră din toamna anului trecut, iar cu privire la patra dansatoare, cea rănită grav, nu a fost găsit niciun fel de contract de muncă.

Reprezentantul ITM Constanţa a precizat că verificările în acest caz sunt în derulare, urmând ca inspectorii să discute cu toţi administratorii societăţilor implicate în acest caz.

Citeşte şi: TRAGEDIA de la Constanţa. Mesaj TULBURĂTOR pe Facebook al uneia dintre dansatoarele MOARTE în incendiu

„Pentru că fetele nu aveau contracte de muncă, este evident că nu au fost instruite sub aspectul securităţii muncii şi al PSI. (…) Trebuie să vedem cine şi cu ce societate avea relaţii contractuale. (…) Se pare că restaurantul Beirut ar fi administrat de societatea Middle East Parteners SRL. (…) Dansatoarea cu contract de muncă era angajata unei întreprinderi individuale. (…) Sunt cazuri în care fetele figurează angajate ca lucrător comercial, dar ele sunt puse să fie dansatoare, animatoare … Trebuie să verificăm mai multe aspecte”, a afirmat Bola, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Mărturii din INFERNUL de la Constanţa. Cum descrie un SUPRAVIEŢUITOR momentele de GROAZĂ din restaurant VIDEO

Directorul ITM a menţionat că pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la condiţiile de muncă, administratorii vinovaţi riscă o amendă de 20.000 de lei pentru fiecare victimă.

Trei dansatoare cu vârsta de 22, 23 şi, respectiv, 24 de ani, au murit şi o a patra (19 ani) a fost grav rănită, fiind transportată cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti, într-un incendiu izbucnit la restaurantul libanez Beirut din centrul Constanţei.

Potrivit dispecerului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, în urma incendiului restaurantul libanez a ars în totalitate. Flăcările s-au extins şi la alte două localuri – Cazinoul Vegas şi Legendary Pub.

Până în prezent nu se ştie cauza izbucnirii flăcărilor, verificările lucrătorilor ISU, ITM, poliţiştilor şi procurorilor fiind în derulare.

Citeşte şi Le vei DANSA ÎNGERILOR, PRINŢESĂ: Cine erau animatoarele care au murit în Clubul Beirut din Constanţa VIDEO

Citeşte şi DEZVĂLUIRI în cazul TRAGEDIEI de la Constanţa. SFÂRŞIT CRUNT pentru cele trei victime. Vezi cum au murit