Descoperire uluitoare în Portul Constanţa. Vezi ce au găsit vameşii într-un container

Peste o tonă de substanţă folosită pentru fabricarea drogurilor sintetice a fost descoperită în Portul Constanţa de poliţişti şi vameşi. Marfa era amestecată într-un container printre saci cu detergenţi şi ar fi trebuit să ajungă în Olanda.

02 iul. 2015, 20:35
Descoperire uluitoare în Portul Constanţa. Vezi ce au găsit vameşii într-un container

În 40 de saci identici cu cei care conțineau detergenți, polițiștii de la Crimă Organizată au descoperit o tonă de substanțe pre-precursoare pentru fabricarea pastilelor ecstasy.

Potrivit reporterntv.ro, reprezentanții Institutului Olandez de Cercetare spun că dintr-o tonă de pre-precursori se obțin, după mai multe procedee chimice, aproximativ 3,6 milioane de comprimate de ecstasy. Iar dacă ne gândim că o astfel de pastilă se vinde cu 50 de lei, atunci după comercializare, traficanții ar fi încasat 180 de milioane de lei, adică aproape 45 de milioane de euro.

Surse din cadrul anchetatorilor spun că substanța pre-precursoare ar fi trebuit să ajungă în Olanda, în niște laboratoare clandestine, unde urma să fie procesată. De altfel, această rută a mai fost folosită în trecut de traficanți.

Citeşte şi: Problema traficului de droguri în Europa de sud-est, analizată de experţi din 45 de ţări

Aceasta este a doua mare captură de substanțe interzise din Portul Constanța după cea din ianuarie 2009. Atunci, polițiștii au descoperit aproape o tonă și jumătate de cocaină în valoare de 150 de milioane de euro, ascunsă într-un container care venea din Brazilia și urma să ia drumul vestului Europei.

Luna trecută, tot în Portul Constanța polițiștii au descoperit 50 de kilograme de frunze de KHAT, un drog din categoria cocainei și heroinei. Provenea din Africa și urma să ajungă în Italia și Anglia.

Citeşte şi: Descoperire stranie într-un colet care a călătorit pe trei continente înainte să ajungă la uşa unei femei foto