Descoperirea care schimbă tot ce ştiam despre MARTE. DOVADA că pe PLANETA ROŞIE ar fi putut exista VIAŢĂ

Misiunea de pe Marte a Roverului Curiosity aduce informaţii neştiute până acum despre Planeta Roşie şi dovezi ale existenţei vieţii şi pe alte planete din Univers, în afară de Pământ.

21 iul. 2014, 08:23

Roverul Curiosity a fotografiat solul de pe fundul unui crater descoperit pe Marte şi care are o vechime de peste 3,7 miliarde de ani. Imaginile şi structura chimică au fost analizate de cercetători, care au indicat că urmele de sol similar cu cel de pe Terra sugerează că aici ar fi putut exista forme primitive de viaţă.

Citeşte şi NASA: „Aceasta este SINGURA cale prin care putem asigura SUPRAVIEŢUIREA speciei umane”. Ce trebuie făcut

Concret, compoziţia solului fotografiat de Curiosity arată că în trecut Marte avea o climă mai caldă şi mai umedă, ceea ce ar fi putut favoriza existenţa unor forme de viaţă. Potrivit specialiştilor, solul analizat este similar cu cel din Deşertul Atacama din Chile sau din Văile Aride din Antarctica.

Citeşte şi O lumină ciudată, fotografiată pe Marte de către NASA: Care sunt explicaţiile experţilor FOTO

Mai exact, solul conţine olivin şi fosfor, atribut specific activităţii microbiene. Deşi descoperirea nu este o dovadă clară şi directă a existenţei vieţii pe Marte, este, totuşi, un indiciu clar că în trecut această planetă avea o climă care o făcea să fie locuibilă.