O lumină ciudată, fotografiată pe Marte de către NASA: Care sunt explicaţiile experţilor FOTO

O lumină ciudată a fost surprinsă într-una din fotografiile realizate de roverul Curiosity de la NASA, pe planeta Marte.

09 apr. 2014, 08:55

Scott Waring, de la site-ul UFO Sightings Daily, a observat misterioasa lumină într-o fotografie realizată pe 3 aprilie, de către roverul Curiosity de pe Marte.

„O sursă de lumină artificială a fost văzută săptămâna această într-o fotografie NASA, la suprafaţa terenului. Acest lucru sugerează că ar exista o formă de viaţă inteligentă sub suprafaţa planetei şi foloseşte lumina la fel ca noi. Nu este o rază a soarelui şi nu este nicio o eroare de fotografiere. Uitaţi-vă cu atenţie al partea de jos a luminii. Are o suprafaţă foarte plată, care sugerează că este 100% de acolo”, a scris Waring.

Totuşi, un cercetător de la Jet Propulsion Lab de la NASA arată că lumina apare doar în fotografiile realizate de camera dreaptă a roverului, în timp ce în cele luate de camera stângă nu apare.

Potrivit cercetătorului NASA dr. Justin Maki, lumina nu este o dovadă a vieţii extraterestre.

O posibilitate este ca lumina să fie o strălucire a unei suprafeţe stâncoase care reflectă soarele. Când imaginile au fost realitate, soarele era în aceeaşi direcţie ca punctul luminos, vest-nord vest de la rover şi destul de jos pe cer„, spune expertul.

Lumina ar putea fi şi o eroare fotografică, apărută în urma unui instrument „charge-coupled device” (CCD) folosit de camera foto.

„Echipa roverului verifică şi posibilitatea ca punctele luminoase să fie lumina solară care ajung la CCD printr-o gaură de ventilaţie din carcasa camerei foto, lucru care s-a mai întâmplat şi înainte la Curiosity, precum şi la alte rovere marţiene”, a adăugat Maki.

Aceasta nu este prima anomalie detectată pe suprafaţa planetei Marte – oamenii au mai observat şi alte lucruri ciudate, precum o piatră în formă de şobolan, de iguană, o gogoaşă şi o piatră care a apărut din senin.