Descoperirea de milioane a medicului Vlad Ciurea: Dulciurile care NU sunt periculoase pentru creier și alimentele dulci pe care trebuie să le eviți cu orice preț

Cine nu iubește dulciurile? Totuși, ele sunt extrem de păcătoase, indiferent că vorbim de kilogramele în plus sau de sănătate. Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimentele dulci care nu ne dăunează și în ce cantități pot fi ele consumate.

10 dec. 2023, 08:10
Descoperirea de milioane a medicului Vlad Ciurea: Dulciurile care NU sunt periculoase pentru creier și alimentele dulci pe care trebuie să le eviți cu orice preț
wk -Descoperirea de milioane a medicului Vlad Ciurea: Dulciurile care NU sunt periculoase pentru creier și alimentele dulci pe care trebuie să le eviți cu orice preț

Medicul Vlad Ciurea a discutat despre opțiunile de dulciuri considerate benefice pentru sănătatea creierului. Există, într-adevăr, alimente dulci care pot îmbunătăți activitatea cerebrală, dar este esențial să cunoaștem care sunt acestea. Cu toate că majoritatea produselor din comerț, populare printre români, nu sunt recomandate pentru creier, medicul Ciurea subliniază importanța cunoașterii opțiunilor sănătoase.

Citește și: Adevărul despre slănina cu ceapa, mâncată de români. Dr. Vlad Ciurea: „Ardeleanul zice mereu: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!”

În ceea ce privește deserturile, există o varietate de alegeri disponibile, însă doar anumite dulciuri sunt considerate benefice pentru creier. Pentru a spori activitatea cerebrală, este indicat să selectăm cu atenție aceste opțiuni.

Medicul Vlad Ciurea explică că creierul nostru are preferințe specifice în ceea ce privește dulciurile, apreciind în mod deosebit mierea și ciocolata seacă. De asemenea, evidențiază faptul că cacaoa, în special, contribuie la îmbunătățirea activității cerebrale.

Astfel, recomandarea medicului este să alegem dulciuri uscate pentru a proteja sănătatea creierului. Această regulă se aplică și atunci când selectăm alimente, care ar trebui să fie sărace în grăsimi pentru a asigura o protecție corespunzătoare a creierului.

”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos. Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală! Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3.

O altă recomandare a medicului Vlad Ciurea este să nu uităm de apă. Aceasta ne curăță organismul și de asemenea, are efecte benefice asupra creierului. Hidratarea este esențială pentru o mai bună funcționare a organismului.

Iar beneficii similare au și anumite ceaiuri. Există plante care au numeroase proprietăți și care pot face bine atât organismului nostru, cât și creierului. O mare parte din ele sunt chiar recomandate în prevenția anumitor boli, amintește medicul.

Citește și: Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit greșeala care afectează creierul și pe care vârstnicii o fac adesea