Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit greșeala care afectează creierul și pe care vârstnicii o fac adesea

Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este cea mai mare greșeală care afectează creierul. Medic a enumerat și obiceiurile care aduc beneficii creierului.

08 dec. 2023, 15:21
Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit greșeala care afectează creierul și pe care vârstnicii o fac adesea

Profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg, susține că o linguriță de miere consumată zilnic are extrem de multe beneficii pentru organe și pentru întreg corpul uman.

”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos. Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră. Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt și semințele”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3.

Citește și: Cea mai bună carne pentru creier. Vlad Ciurea: ”O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”. Ce alimente să evitați în postul Crăciunului

Doctorul Vlad Ciurea a mai spus că nici consumul de apă nu trebuie neglijat, deoarece apa curăță organismul, dar și creierul.

Citește și: Ingredientul care îți taie pofta de dulce. Medicul Vlad Ciurea spune despre acesta că e sănătos și delicios

”Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, de prevenție. Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Nu realizezi… Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea pentru sursa citată.