Desert de CRIZĂ: Cum să faci prăjituri de 75 de BANI bucata cu DULCEAŢA primită de la BUNICA FOTO

Suntem în Postul Paștelui, iar prepararea unui desert ieftin și rapid poate fi o provocare, mai ales când mai sunt doar câteva zile până la salariu. Acesta este și motivul pentru care următoarea rețetă poate fi o interesantă opțiune pentru cei care doresc să fie inventivi cu bani puțini. Prețul total nu depășește 10 lei, în cazul în care prin casă există deja un borcan cu dulceața de fructe preferată.

13 apr. 2013, 05:59

Ingrediente:

-1 pachet mic de margarină pentru gătit (aproximativ 3 lei)

-1 pachet de aluat de foietaj congelat (aproximativ 6 lei)

-1 borcan de dulceață din fructele preferate (gutui, fructe de pădure, vișine, cireșe, căpșuni)

-1 plic zahăr pudră vanilat (aproximativ 1 leu)

Pentru un cost mai mic, se poate folosi un borcan de dulceață primit de la bunica care știe mereu fructele preferate ale fiecăruia. În plus, el este mai natural decât produsele găsite în supermarketuri. În cazul în care dulceața nu există deja în casă, este obligatorie achiziționarea ei, la un preț de 7-8 lei borcanul. În funcție de preferințele fiecăruia, se folosește aproximativ jumătate de borcan de dulceață. În rețeta de față s-a folosit dulceață de gutui, puțin acrișoară, dar foarte aromată. Cu toate că este primăvară, gustul te duce cu gândul la serile de toamnă.

Citește și Dulci şi înspăimântătoare. Prăjiturelele care şochează Londra

1. Aluatul de foietaj se decongelează, lăsându-l în frigider de seara până dimineața. Nu se decongelează forțat, folosind surse de caldură sau cuptor cu microunde deoarece se poate deteriora.

2. Desfășurați aluatul de foietaj pe o masă, pudrată cu puțină făină. Pachetul de aluat se împarte în trei părți egale. Fiecare strat de foi se unge cu margarină, folosind o lingură de lemn. Ulterior, se aplică dulceața, într-un strat omogen, dar nu foarte gros, altfel prăjitura va fi prea dulce.

3. Într-o tavă de copt se pun două bucățele de margarină și se lasă la topit în cuptor. Astfel, tava se încinge, iar margarina se topește, lăsând o suprafață uleioasă care nu va arde desertul. De asemenea, se poate folosi și hârtie de copt.

4. Straturile de foietaj de se pun în tavă, unul peste altul, având grijă ca primul strat să aibă dulceața deasupra, iar ultimul strat dedesubt, pentru un aspect plăcut și practic.

5. Timpul de coacere depinde de grosimea prăjiturii. Din când în când se verifică dacă aluatul s-a copt, cu ajutorul unei scobitori. Când este gata, se presară zahăr vanilat pe deasupra și se taie în bucăți. Se așază pe un platou și se servește caldă, alături de un pahar de lapte rece.

Citește și Obiceiuri care îţi vor lungi viaţa: Oamenii care gătesc trăiesc mai mult

Desertul este ideal pentru studenți sau persoanele care nu știu să gătească, având un grad de dificultate și un timp de preparare redus. Mai mult, le oferă posibilitatea bucătarilor de ocazie pentru a-și testa inventivitatea în bucătărie, rețeta fiind extrem de flexibilă. Mai jos, o serie de fotografii cu rezultatul.

Poftă bună!

 Citește și Reţete pe care trebuie neapărat să le ştii pe de rost