Desert delicios. Tort cu cireşe

Mod de preparare Tort cu cirese

RomaniaTV.net
11 iul. 2019, 08:37
Desert delicios. Tort cu cireşe

Prepararea blatului: Bati albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare. Adaugi lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cele doua de apa rece. Bati in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi o turni intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, de 24 cm diametru. Lasi sa se coaca timp de 30-40 min, pana trece testul cu scobitoarea. Scoti blatul din cuptor, si il lasi pe un gratar sa se raceasca.
Scoti samburii de la cirese, dupa ce le alegi pe cele mai frumoase pentru decor si le lasi un timp cu zahar sa-si lase zeama. Sucul rezultat de la cirese il pui pe foc pana se leaga ca un sirop gros. Mixezi 250 ml din frisca. Cand s-a intarit, adaugi siropul de cirese, precum si cateva cirese. Frisca o adaugi peste crema mascarpone si amesteci pana se omogenizeaza.

Tai blatul în trei. Cu o pensula umezesti blaturile cu compot de cirese. Asezi primul blat pe un platou, torni jumatate din crema mascarpone. Peste crema asezi al doilea blat, iar in centru celui de al doilea blat asezi ciresele ca o movila, sudate cu 2-3 linguri de crema mascarpone. Marginea ramane libera.

Bati si restul de 250 ml de frisca. Umpli cu frisca alba pana deasupra cireselor, apoi asezi si cel de-al treilea blat. Ornezi cu frisca ramasa, fulgi de migdale si cirese, apoi dai tortul la rece pentru minim 2 ore.

Ingredientele si cantitatile sunt aici.