Desertul copilăriei – gogoși cu flori de salcâm. Sunt gata în doar câteva minute și sunt extrem de delicioase

Rețetă de gogoși cu flori de salcâm, desertul care îți va aminti de zilele de vară petrecute la bunici. Sunt ușor de preparat și au o aromă deosebită.

01 mai 2024, 22:44
Desertul copilăriei – gogoși cu flori de salcâm. Sunt gata în doar câteva minute și sunt extrem de delicioase
Rețetă delicioasă de gogoși cu flori de salcâm

Rețetă de gogoși cu flori de salcâm. Florile de salcâm sunt extrem de parfumate și au numeroase substanțe benefice pentru organism. Pe lângă faptul că sunt utilizate în farmacia naturistă, ele sunt ideale și pentru un desert gustos.

Citește și: Rețetă de gogoși de post. Ingredientul secret pe care doar adevăratele bucătărese îl folosesc

Ingrediente

  • 0,5 litri lapte
  • 2 ouă
  • 350 grame făină
  • ulei pentru prăjit
  • 100 grame zahăr pudră
  • flori de salcâm

Citește și: Gogoși la cuptor pufoase și aromate. Rețeta care îți va bucura papilele gustative. Nu o să le mai prăjești niciodatăMod de preparare

Amestecă ouăle cu laptele şi făina, astfel încât să obţii un aluat similar celui pentru clătite, dar cu o consistenţă ceva mai groasă. Spală bine forile de salcâm, apoi scufundă-le în compoziţia preparată, ajutându-te de o lingură. Pune gogoşile obţinute la prăjit, într-o tigaie cu ulei încins.

Întoarce gogoşile de salcâm pe ambele părţi şi ai grijă să fie bine pătrunse, dar nu arse. Lasă gogoşile la scurs pe un şerveţel de bucătărie, apoi pudrează-le cu zahăr şi serveşte-le călduţe. Ai obținut un desert delicios, pe care unii și-l amintesc încă din copilărie. Pot fi servite și reci, cu puțin zahăr presărat pe deasupra.