Gogoși la cuptor pufoase și aromate. Rețeta care îți va bucura papilele gustative. Nu o să le mai prăjești niciodată

Gogoși la cuptor pufoase și aromate. Dacă vrei să te bucuri de aroma și gustul delicios al gogoșilor proaspete fără a le prăji în ulei, atunci această rețetă este soluția perfectă. Vezi mai jos cum le poți prepara acasă.

16 apr. 2024, 18:23
Gogoși la cuptor pufoase și aromate. Rețeta care îți va bucura papilele gustative. Nu o să le mai prăjești niciodată
Gogoși la cuptor pufoase și aromate

Gogoși la cuptor pufoase și aromate. Rețeta este una simplă, iar gogoșilor vor fi extrem de delicioase precum cele prăjite în ulei, însă o variantă sănătoasă.

Citește și: Secretul celor mai bune gogoși cu lingura! Se topesc în gură de fragede ce sunt și nu se întăresc

Gogoși la cuptor pufoase și aromate

Ingrediente:

– 300g făină

– 7g drojdie uscată

– 50g zahăr

– 125ml lapte cald

– Un ou

– 50g unt topit

– O linguriță esență de vanilie

– Un praf de sare

– Zahăr pudră pentru presărat

Mod de preparare

Într-un bol mic, amestecă drojdia uscată cu o lingură de zahăr și laptele cald. Lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute până când se formează o spumă deasă la suprafață.

Într-un bol mare, amestecă făina cu restul de zahăr și sarea. Fă un mic crater în mijlocul amestecului și adaugă drojdia activată, oul bătut, untul topit și esența de vanilie.

Frământă ingredientele până obții un aluat moale și elastic. Poți adăuga puțină făină dacă aluatul este prea lipicios. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc călduț timp de aproximativ 1 oră sau până când își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt cu hârtie pergament. Împarte aluatul în bucăți egale și formează biluțe de dimensiunea dorită pentru gogoși. Așează gogoșile pe tava pregătită, lăsând suficient spațiu între ele pentru a crește în timpul coacerii. Coace gogoșile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii și pufoase.

Scoate gogoșile din cuptor și lasă-le să se răcească puțin înainte de a le presăra cu zahăr pudră. Servește-le calde alături de o ceașcă de ceai sau cafea proaspătă și bucură-te de gustul lor delicios. Poftă bună!