DESERTUL ZILEI: Tort cu ciocolată şi struguri

Combinația de ciocolată și struguri este pur și simplu delicioasă. Încearcă o rețetă de tort inedită, pe care o prepari la ocaziile speciale sau atunci când vrei să le faci o bucurie celor dragi.

RomaniaTV.net
18 oct. 2017, 09:51
DESERTUL ZILEI: Tort cu ciocolată şi struguri

Ingrediente:

Pentru blat
125 g făină
150 g zahăr
7 ouă
1 lingură cacao
50 g unt
1 praf sare
Pentru cremă
250 g unt
5 linguri lapte condensat
2 linguriţe cacao
3 gălbenuşuri
¼ pahar apă
200 g struguri
Pentru glazură
100 g ciocolată neagră
100 g unt

Citeşte şi Beneficiile incredibile ale mustului. De câte boli grave te scapă banalul suc de struguri

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu mixerul. Când încep să devină spumă, adaugi 75 g de zahăr şi continui să mixezi până se întăreşte. Separat, baţi la viteză mare gălbenuşurile cu restul de zahăr până se deschid la culoare şi îşi măresc volumul. Ulterior, amesteci cu grijă cele două compoziţii. Adaugi făina, pudra de cacao şi sarea, apoi torni untul topit şi răcit. Pui aluatul într-o tavă tapetată pe care o dai la cuptorul preîncălzit, la 200 °C, 30 de minute.

Între timp, pregăteşti crema. Pui gălbenuşurile, apa şi laptele condensat într-o cratiţă, la foc mic. Amesteci continuu până când compoziţia se îngroaşă. Separat, baţi untul moale cu pudra de cacao, apoi adaugi compoziţia de gălbenuşuri. Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugi untul şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă. Blatul răcit îl tai în trei părţi egale. Primele două blaturi de jos le ungi cu crema de cacao şi adaugi bobiţele de struguri. Peste ultimul de sus torni glazura de ciocolată. Dai tortul la frigider 4 ore înainte să îl serveşti.

Cum se face plăcinta răsucită cu mere și glazură