Deserturi dietetice care alungă pofta de dulciuri

Când ai poftă să mănânci ceva dulce, dar ești la dietă, nu este nevoie să renunți, ci doar să alegi un desert care nu-ți aduce prea multe calorii.

RomaniaTV.net
07 nov. 2016, 11:39
Deserturi dietetice care alungă pofta de dulciuri

Dacă îți este greu să renunți la dulciuri, deserturile cu fructe reprezintă o alternativă care nu-ți afectează sănătatea sau silueta. Tartele, fructele coapte, salatele și plăcintele făcute de tine nu-ți iau mult timp pentru a le face și te ajută să înlocuiești pe acelea care te îngrașă.

Fructe la cuptor

Cel mai simplu desert este să pui la cuptor câteva fructe, mere, dovleac, gutui, pere. Sunt delicioase și sănătoase. Într-un vas adânc poți pune un singur tip de fructe sau 2-3. Le coci la foc mic până se înmoaie. Le poți mânca simple, dar și cu puțină miere și scorțișoară, care ajută și ele la arderea grăsimilor, reducerea colesterolului și menținerea sănătății inimii. Cu toate că, spre deosebire de fructele consumate ca atare, cu coajă, conțin mai mult zahăr, consumate de câteva ori pe săptămână, te îngrașă mai puțin decât dulciurile din comerț.

Citeşte şi  Cele mai sănătoase 10 fructe

Salate cu fructe

Fructele mâncate ca atare sunt cea mai bună alegere de gustare dulce între mese. Perele, kiwi, strugurii, ananasul, pomelo, portocalele – toate te ajută să slăbești dacă le incluzi în dietă sub formă de salate sau sucuri. Pentru a se digera mai ușor, este indicat să fie mâncate între mese sau măcar la o jumătate de oră după ce ai mâncat. Mai rar, în salate poți pune câteva fructe uscate, precum caisele sau prunele. Dacă faci o astfel de salată pentru prima gustare, vei avea și energie din plin pentru restul zilei.

Tarte și plăcinte

Deserturile cu fructe, cum sunt plăcintele, tartele, sufleurile, găluștele cu mere sau cu prune, te ajută să alungi pofta de dulce, cu o condiție: să fie pregătite de tine, cu puțin zahăr, cu o cantitate moderată de grăsime. De asemenea, este important să tai porții mai mici și să le presari cu scorțișoară în loc de zahăr vanilat.Creme cu iaurt degresat

Cu iaurt degresat, fructe, praf de roșcove (în loc de cacao) și puțin zahăr sau îndulcitor poți face un desert sau o gustare dulce care-ți vor lua gândul de la dulciurile cu aditivi, din comerț. Din iaurt și fructe poți face o spumă gustoasă, dar care nu te îngrașă.

Citește despre cele mai sănătoase dulciuri