Deshumări în cazul celor 10 persoane din Iaşi care au decedat după ce au consumat spirt contrafăcut

Deshumări făcute în cazul oamenilor morți după ce au consumat spirt contrafăcut! La Iaşi oamenii legii au început să deshumeze mai multe cadavre pentru a vedea cu exactitate dacă decesele au survenit consumului de spirt cu alcool metilic.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 05:11
Deshumări în cazul celor 10 persoane din Iaşi care au decedat după ce au consumat spirt contrafăcut

Nu se cunoaşte cu exactitate câte cadavre vor fi deshumate, însă ancheta este în desfăşurare.

Zece persoane din județul Iași au murit după ce au băut alcool sanitar contrafăcut. Nouă dintre acestea au fost găsite decedate, iar una a murit la spital.

Citește și: Zece oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Ce spune avocatul firmei care a comercializat alcoolul

Trebuie precizat faptul că, în alcoolul sanitar există o cantitatea destul de mare de alcool etilic, alcool tolerat de corpul uman. În acest caz, în loc de alcool etilic s-a folosit alcool metilic, o substanță otrăvitoare care produce moartea la scurt timp după consum.

Acum autorităţile au început a anchetă şi încearcă să găsească vinovaţii.

Alcoolul sanitar ucigaș se numește „SANTE MED” și are ca descriere „produs pentru igiena umană, dezinfectant general de uz extern”. După primele decese, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) au făcut verificări. Oamenii legii au ajuns la „numitorul comun”. Spirtul „SANTE MED”.

Câteva sticle au fost duse la analize, iar rezultatul a fost cât se poate de clar. În loc de alcool etilic în conținut era alcool metilic. Imediat polițiștii au retras toate sticlele de spirt „SANTE MED” de pe piață. Zeci de sticle au ajuns pe mână oamenilor legii, însă la fel de multe au ajuns în rândul populației. La Stolniceni Prăjescu lucrurile sunt destul de clare. Toți cei care au murit au băut spirt. O sticlă de „SANTE MED” de 500 de ml costa 12 lei. Un preț mic pentru dependenții de alcool. Toată lumea din zonă știe că spirtul se bea ca pe apă, potrivit bzi. 

Polițiștii sub coordonarea procurorului de caz au deschis un dosar penal în acest caz.