Zece oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Ce spune avocatul firmei care a comercializat alcoolul

Zece oameni din judeţul Iaşi au murit după ce au băut alcool sanitar contrafăcut. Într-o intervenţie telefonică la România TV, Constantin Curcă, avocatul firmei care a comercializat alcoolul metilic, a făcut câteva precizări.

RomaniaTV.net
03 mai 2020, 07:51
Zece oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Ce spune avocatul firmei care a comercializat alcoolul

„Clientul meu s-a bazat pe buna credinţă a comerciantului din Bucureşti şi a comercializat acest alcool sanitar. Nu a ştiut niciodată că în loc de alcool etilic, acest produs conţine alcool metilic. 

Când a aflat ce s-a întâmplat a contribuit activ în anchetă, a colectat tot ce a putut să colecteze de pe piaţă”, a spus avocatul Constantin Curcă la România TV.

Zece persoane din Iaşi au decedat după ce ar fi consumat un anumit tip de alcool sanitar. Nouă dintre acestea au fost găsite decedate, iar una a murit la spital.

Trebuie precizat faptul că, în alcoolul sanitar există o cantitatea destul de mare de alcool etilic, alcool tolerat de corpul uman. În acest caz, în loc de alcool etilic s-a folosit alcool metilic, o substanță otrăvitoare care produce moartea la scurt timp după consum.

Acum autorităţile au început a anchetă şi încearcăî să găsească vinovaţii.

Citeşte şi Zece oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Percheziţii de amploare la firmele implicate UPDATE