Desmond Tutu l-a omagiat prin GLUME pe Nelson Mandela: "Fiţi disciplinaţi! Vreau să aud musca"

Publicat: Marţi, 10 Decembrie 2013 18:18 // Actualizat: Marţi, 10 Decembrie 2013 18:18 // Sursa: romaniatv.net

Arhiepiscopul emerit anglican Desmond Tutu a reuşit să destindă atmosfera în finalul ceremoniei de omagiere a prietenului său Nelson Mandela, marţi, la Soweto, într-o intervenţie în care a îmbinat glume şi rugăciuni, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Nu vă voi da binecuvântarea mea până nu tăceţi. Fiţi disciplinaţi (...), vreau să aud musca", a strigat el, reuşind să obţină o tăcere totală pe stadionul Soccer City, în mare parte gol, după o ceremonie de aproximativ patru ore, în ploaie, provocând zâmbete atât văduvei Graça Machel, cât şi lui Winnie, fosta soţie a lui Mandela.

"Vreau să văd lumea celebrând viaţa unui simbol extraordinar", a adăugat el, după care a spus rugăciuni în mai multe limbi sud-africane.

"Doamne, te rog să ne binecuvântezi ţara. Ne-ai dat o comoară minunată, odată cu acest simbol al reconcilierii", a spus în afrikaans prelatul, care, la fel ca Nelson Mandela, este laureat al Premiului Nobel pentru Pace pentru lupta pe care a purtat-o împotriva regimului de apartheid.

"Îi promitem lui Dumnezeu că vom urma exemplul lui Nelson Mandela", a mai spus Desmond Tutu, căruia mulţimea i-a răspuns "Da!".

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 dec 03:17
...ore">0 comments Cel puţin 20.000 de persoane au venit joi să îi aducă un ultimul omagiu liderului sud-african. “Miercuri, între 12.000 şi 14.000 de persoane au mers la catafalcul fostului preşedinte”, a anunţat...
10 dec 18:30
... Arhiepiscopul emerit anglican Desmond Tutu a reuşit să destindă atmosfera...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H