Incendiu ATI Piatra Neamţ. Încă doi pacienţi transferaţi de la Spitalul Judeţean Neamţ după incendiu au murit

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat duminică faptul că alți doi pacienți transferați de la Terapia Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ la Iaşi, în urma incendiului de la secția ATI, au murit la spitalul modular de la Leţcani.

22 nov. 2020, 11:32
Incendiu ATI Piatra Neamţ. Încă doi pacienţi transferaţi de la Spitalul Judeţean Neamţ după incendiu au murit

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Bilanţul deceselor în urma tragediei de la Piatra Neamţ a crescut duminică, atunci când ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că încă două persoane care se aflau în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ au decedat, după ce au fost mutate la spitalul modular din Leţcani.

Doi dintre pacienți au încetat din viață săptămâna trecută, iar zece oameni au murit în urma incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Şase răniţi au fost transportaţi la Spitalul de la Leţcani, judeţul Iaşi, dintre care au mai rămas în viață doi.

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Bilanţul deceselor a ajuns duminică la 14

Cu toate că a trecut deja o săptămână de la incendiul în care au murit 10 pacienţi, iar 4 au decedat ulterior, Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ nu are încă o secţie ATI. Managerul unităţii medicale a precizat că sunt tot mai mulți pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care au nevoie de suport vital în reanimare.

După incendiul izbucnit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Neamţ pe 14 noiembrie, au fost amenajate doar trei paturi ATI în cadrul Unităţii de Primi Urgenţe, scrie Mesagerul de Neamţ.

În aceste condiţii, pacienţii aflaţi în stare critică nu mai poţi fi transferaţi la alte spitale din zona Moldovei.

În acest moment, niciun spital din Moldova nu ne mai primește pacienți în ATI, toate sunt pline, inclusiv Bârladul. Noi am avut în fiecare zi 3 pacienți ventilați mecanic în UPU. Am discutat astăzi din nou cu reprezentanții ISU Neamț și ai DSP Neamț și cu toții am convenit să nu ne pripim, pentru ca lucrurile să decurgă așa cum trebuie. S-a renunțat la varianta cu ușa care trebuia să despartă sectorul ATI Covid de restul secției, vom aplica o altă soluție și sperăm ca la amiază să avem primul pacient în secție”, a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul spitalului județean.

Citeşte şi: Un incendiu a izbucnit la spitalul CFR din Cluj, de la un scurtcircuit. 3 persoane au fost evacuate