Despăgubiri de 85.000 de euro pentru un maistru decedat din Bihor

85.000 de euro va primi despăgubiri familia unui maistru din Oradea decedat după ce a suferit un accident în timpul unei intervenţii la o avarie produsă la nişte conducte din oraş. În urma tragediei, şeful său de la Societatea de Termoficare a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare.

19 dec. 2017, 10:01
Despăgubiri de 85.000 de euro pentru un maistru decedat din Bihor

În ianuarie 2014, muncitorii de la Societatea de Termoficare interveneau pentru a remedia o avarie la una din magistralele din oraş. Atunci, Grigore Sidor, un maistru de 51 de ani, a căzut într-o groapă adâncă de 2,8 metri, plină cu apă fierbinte de 80 grade Celsius.

A fost transportat la spital de ugenţă cu arsuri pe 30% din suprafaţa corpului şi un traumatism cranian. În luna martie, însă, bărbatul a decedat. Cazul a fost cercetat de procurori, iar apoi a ajuns în instanţă.

Acum, magistraţii de la Judecătoria Oradea au luat o decizie în acest caz şi l-au condamnat pe şeful lui Grigore Sidor la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare. Mai mult, instanţa l-a obligat pe bărbat, dar şi pe Societatea de Termoficare să plătească daune morale în valoare de 85.000 de euro către familia bărbatului care a decedat. De asemenea, instanţa a dispus şi plata unor despăgubiri materiale în valoare de 6.300 lei.

Citeşte şi Accident de muncă la Combinatul Oltchim. Un bărbat a murit, iar o altă persoană este grav rănită