Despăgubiri gigantice în cazul adolescenților care au incendiat un mall din Cluj. Câte sute de mii de euro trebuie să plătească părinții tinerilor teribiliști

Despăgubiri de 220.000 de euro în cazul celor doi adolescenți care au provocat, în luna decembrie, un incendiu uriaș la un mall din Cluj-Napoca. Părinții minorilor sunt buni de plată acum, ca urmare a teribilismului copiilor.

05 mart. 2024, 13:48
Despăgubiri gigantice în cazul adolescenților care au incendiat un mall din Cluj. Câte sute de mii de euro trebuie să plătească părinții tinerilor teribiliști
Ziua de Cluj / Facebook Info Trafic jud. Cluj

Se cer despăgubiri de 220.000 de euro în cazul celor doi adolescenți care au provocat, în luna decembrie, un incendiu uriaș la un mall din Cluj-Napoca. Focul ar fi izbucnit după ce copiii ar fi aruncat cu petarde în curtea depozitului unui hypermarket, ca să se distreze.

Citește și: Cele două românce care au fost date dispărute în urma incendiului din Valencia, declarate moarte oficial

Despăgubiri gigantice în cazul adolescenților care au incendiat un mall din Cluj

Pe lângă suma de 220.000 de euro, necesară pentru acoperirea daunelor, instanța a decis ca cei doi tineri, de 16 și 17 ani, să facă, timp de 6 luni, cursuri de reeducare și să nu comunice, în tot acest timp, unul cu celălalt.

Incendiul a izbucnit în seara zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, în curtea interioară a unui centru comercial din Cluj-Napoca. Clienții mall-ului au fost evacuați imediat și zeci de pompieri s-au luptat ore în șir să stingă flăcările ce au mistuit aproximativ 150 de metri pătrați din fațada exterioară a centrului comercial. Vinovații, doi tineri de 16 și 17 ani, au fost identificați rapid. La audieri, adolescenții și-au recunoscut fapta și le-au spus anchetatorilor că nu au vrut să provoace un incendiu, ci doar să se distreze, aruncând petarde în curtea depozitului unui hipermarket, potrivit Monitorul de Cluj.

Pe 13 decembrie 2023, cei doi tineri au fost reținuți, iar ulterior au fost plasați în arest la domiciliu pentru distrugere, până pe 1 martie 2024. La aprope 3 luni de la comiterea faptei, Judecătoria Cluj-Napoca a dat și sentința. Cei doi adolescenți trebuie să plătească hypermarketului despăgubiri în valoare de 220.000 de euro. În plus, timp de 6 luni, adolescenții trebuie să urmeze cursuri de reeducare și nu vor avea voie să comunice unul cu celălalt.

„Ca urmare, instanţa a constatat că inculpaţii au comis infracţiunea cu intenţie indirectă, căci au prevăzut posibilitatea ca acele produse inflamabile – carton, paleţi – să se aprindă de la artificiile cu flacără, scântei pe care le aruncau către ele şi au acceptat această urmare”, se arată în motivarea deciziei, potrivit portaljust.ro.

Citește și: Gest emoționant pentru un român fără adăpost și cățelușa lui, care au murit în Spania, într-un incendiu. „Te-am iubit și te iubesc pentru tot ce m-ai învățat”