Cele două românce care au fost date dispărute în urma incendiului din Valencia, declarate moarte oficial

Alina și Florentina, cele două românce date dispărute în urma incendiului din Valencia, se află pe lista celor 10 morți. Anunțul a fost fost fpcut de Ministerul Afacerilor Externe. Mai mult, apar noi detalii privind cauza care a declanșat incendiul. Potrivit autorităților spaniole, focul ar fi fost declanșat de mecanismul electric al copertinei de la apartamentul 86, situat la etajul opt, de unde se știe că a izbucnit vâlvătaia.

28 feb. 2024, 09:38
Cele două românce care au fost date dispărute în urma incendiului din Valencia, declarate moarte oficial

Alina și Florentina, două românce – mamă și fiică -, locuiau cu chirie într-un apartament aflat deasupra celui în care a izbucnit focul în blocul din Valencia. Româncele nu au mai fost văzute din ziua tragediei.

Miercuri dimineață, MAE a anunțat că autorităţile spaniole au notificat reprezentanţii Consulatului României la Castellon de la Plana că au finalizat procesul de identificare a victimelor şi au confirmat decesul a doi cetăţeni români care fuseseră iniţial declaraţi dispăruţi.

Citește și: Mărturia cutremurătoare a unui român care locuia în blocul distrus de incendiu în Valencia. Mama și fiica lui erau în apartament

MAE precizează că reprezentanţii Consulatului României la Castellon de la Plana sunt în continuare în legătură cu autorităţile spaniole şi cu cetăţenii români afectaţi de incendiu care au solicitat asistenţă consulară şi urmăresc evoluţia situaţiei, în vederea asigurării asistenţei/protecţiei consulare, conform competenţelor şi cu respectarea legislaţiei spaniole.

Cele două românce, mama şi fiica ei de 14 ani, locuiau chiar în apartamentul de deasupra celui unde a pornit incendiul, la etajul 8. Stăteau cu chirie în clădirea care a ars ca o torţă în Valencia. Florentina şi Alina au fost date dispărute de cei din comunitate.